Pages

Friday, April 29, 2011

Royal Wedding

Will and Kate..




Nak kawen dah dia.. aku teringat, kalau the late Princess Diana still hidup, mesti dia sangat happy..


yer la, kalau anak aku kawen and aku kaya.. mesti aku akan jimba-jimba perabeh duit untuk buat satu wedding yang grand giler untuk anak aku..


tambah ni anak raja..


so, antara merchandise yang ada/dijual for their wedding..



Will and Kate pizza by Papa John...


alahai... kalau aku kenyang, sure sayang nak makan..


kalo lapo... ngaapppp terus kot... 




royal wedding cookies...


ala cute nya...



online wedding game..

Si William kena escape paparazzi untuk ke Westminster Abbey on time nak kawen ngan Kate..

best kot game nie..?


yang ni pon comel...


Coffee, Tea or Me...well, it's a tea bag..


perasa apa gamaknya nih...?


kalau jual kat mamak depan opis aku sure hit ni...


Mamak, teh tarik william ada??




The Ultimate Fridge

mak oi... time aku kawen dulu nak simpan barang-barang basah dalam fridge pon sampai dah nak reban fridge mak aku kat kampong.. derang nih siap ade fridge sendiri... gilaks!!




"Wedding March" ringtone? Alcatel's One Touch special edition handset (£14.95) featuring a Union Jack casing and Will and Kate's wedding date ...

tapi Alcatel jer..? awat tak BB or iPhone..??





Sapphire Royal wedding Ring..


yang ni replica... cun eh..?


berkenan plak aku... ader jual online ni...





nail deco camni pon ada eh..?


isk... tapi tangan model ni agak kerepot..


nampak sangat makcik-makcik boring taktau nak buat apa.. gi buat kuku ahhh...


huhuhuhu...




total wedding cost in around 10mil (pounds).. lebey kuwang RM50mil... nak se-mil boley..?





Thursday, April 28, 2011

aku ke Malaikat itu?

 

Suatu hari seorang bayi menerima perintah daripada Penciptanya: "Sebentar lagi engkau akan bersiap sedia untuk diturunkan ke dunia."



Sesungguhnya bayi itu berasa amat takut,gusar memikirkan akan dilahirkan ke dunia yang tidak pernah dilihatnya.



Lalu bayi itu bertanya pada Tuhannya: "Selama ini ada malaikat yang menjagaku. Dan para malaikat itu memberitahu aku akan dikirimkan ke dunia. Tetapi bagaimana aku akan hidup di dunia itu dengan tubuhku yang kecil dan lemah ini?"



Lalu Tuhan menjawab: "Jangan takut. Sesunguhnya aku telah memilih seorang malaikat untuk menjaga dan mengasihimu di dunia itu nanti." Akibat masih takut,bayi itu bertanya lagi: "Dunia itu sudah tentu berbeza.Jika di dalam syurga ini aku hanya perlu bermain ,menyanyi dan ketawa membuatkan ku terasa bahagia. Bagaimana di dunia itu nanti?"



Lalu Tuhannya menjawab: " Jangan takut. Malaikat yang aku pilih itu akan menyanyikan lagu untukmu,menghadiahkanmu dengan senyuman dan kasihnya membuatkan engkau berasa hangat dan dicintai." Bayi itu masih belum lagi berpuas hati  lalu bertanya lagi: " Aku tidak akan memahami bahasa mereka dan mereka juga tidak akan memahami apa yang ingin aku bicarakan. Bagaimana aku boleh hidup dengan mereka?"


Lalu Tuhannya menjawab: "Malaikat yang kupilih itu akan berbicara denganmu dengan bahasa yang paling indah ,paling lembut dan dipenuhi kesabaran dan perhatian . Dengan ketulusan dia akan mengajarmu untuk berbicara.Bayi itu bertanya lagi: "Dan bagaimana caranya perlu aku lakukan jika ingin berbicara dengan-Mu kelak?"


Lalu Tuhannya menjawab:"Malaikatmu itu akan mengajarmu bagaimana caranya nanti!" Bayi itu masih terus bertanya: " Aku dengar di dunia itu ramai orang jahat.Jadi siapa yang akan melindungiku nanti ?" Lalu Tuhannya menjawab: "Malaikatmu itu akan melindungimu dengan segenap jiwa raganya sekalipun perlu mengorbankan dirinya!"


Dengan sedih,bayi itu bertanya lagi: " Aku akan berasa sedih kerana tidak dapat bersama dengan-Mu lagi!" Lalu Tuhannya menjawab: "Usah gusar.Malaikatmu itu akan menceritakan tentang-Ku padamu.Malaikat itu akan mengajar engkau bagaimana engkau akan kembali  kepada-Ku bila sampai waktunya nanti.Sesunguhnya aku sentiasa berada disisimu!"


Dan sebelum diturunkan ke dunia,bayi itu bertanya soalan terakhir: " Jika sudah terpaksa aku pergi ke dunia itu,bolehkah aku tahu siapakah nama malaikat yang Engkau maksudkan itu?" Lalu Tuhannya menjawab:



"Ibu!Ibu yang melahirkan engkau!"



*





*







*









*







*







*



Di suatu petang yang tak berapa hening...


en suami membacakan artikel ini dari Mastika...


'you should post this in your blog...' he said


'owhhh... ok...' i said


then..


suddenly it hit me..


begitu tinggi dan mulia kedudukan seorang ibu di sisi Allah..


tapi,


isya' malam tadi pon aku burn...


kepenatan lalu terbongkang...



huhuhuhuhu.... tak bagus la!




Ya allah, Ampunkan aku...
berikanlah aku kekuatan dan kesabaran dalam membesarkan anak-anakku
Amin




Wednesday, April 27, 2011

aik..? dia pon terkena bieber fever gak..?


sambil mandikan caca...


dia nyanyi...


sambil sapu sampah...


dia nyanyi...


sambil buat susu..


dia nyanyi...


"bambi... bambi.. bambi ...ooooooooooo"


"bambi... bambi.. bambi.. oooooooooooooooo".....


isk.. isk.. isk.. bibik aku


terpengaruh dengan drama bersiri Zoo kat Astro Ceria kot?!


;]


Tuesday, April 26, 2011

iPhone 6

video

Gempak giler iPhone 6 nyonya nie...


hahahaha


adeh, nak pecah pundi kencing aku gelak tengok vid ni..


member aku yang email... lawak giler..


Apple pon belum keluar iPhone 5 lagi, dia dah pakai iPhone 6..


betul-betul sanggih oooo..

i wonder stevie wonder dia pakai line apa? Celcom or Maxis...


agak-agak ada fesbuk or youtube tak iPhone 6 dia ni?


;)



Thursday, April 21, 2011

Truly an expert

You're beautiful. You're beautiful.


You're beautiful, it's true [sila menyanyi macam James Blunt]



Ada unsur-unsur jambu untuk ayat di atas.. kerna entry ini adalah untuk bercerita mengenai kehebatan produk
L'Oreal Men Expert :Hydra Energetic Foaming Cleansing Gel



aku dok google for L'Oreal product, keluor plak mamat tgh korek hidung ni... ish


Macam ni citer nya...


En hubby aku ni mempunyai satu habit yang aku baru tau pass kawen..


iaitu.... drum roll


dia suka cuci muka pakai sabun mandi....


hermmmm.... adakah anda terkejut?


well, aku terkejut beruk...


And then recently, aku dapat tau yang bukan dia sorang saja yang suka cuci muke pakai sabun mandi,
ada a few of my male friend jugak macam tuh...


*owwhhhhh* aku tak sure adakah aku patut terharu atau gembira


sangat tak metrosexual okay...


tapi aku suka gak tak metrosexual... nampak lelaki!! macho..! nampak hot sangat tau..!!


 biler terserlah kelelakian itu, it turns me on... opssss.. statement 18sx.. tapi ngan en. amezan bin mat said saja yer...


does not work for others!! really...


tapi at least pakai sabun May kan, sib baik tak pakai sabun buku Fab....


of course la bila pakai sabun mandi, sah-sah la impurities, white and black head tuh takkan hilang kan..lagi banyak ada la!!


so, hobby aku di waktu-waktu anjal ialah memicit semua white and black head kat area hidung/pipi/dahi dia...


geram aku nengok nya..


syok woooooo...


 pastu, en hubby sure akan complaint sakit..


dah aku picit pakai kuku.. mana tak sakit


sian dia...


then 1 hari di bulan lepas,


aku ternampak kat Guardian Phamacy hari tuh ada jual, siap ada offer lagi..


Cleansing Foam and Moisturizer cost only RM17.90


kat kotak dia ada gambo Aaron Aziz.. dia jadi duta for L'Oreal now..


bersemangat waja mak shopping untuk laki mak..


result nya,





*




*





*






*



*






*







*




*






*





*




tidak... nehi nehi...
en amezan tidak bertukar menjadi Mr. McDreamy..


now his skin is much fairer, no more white and black head..


no more dryness... no more dull complexion


my McDreamy... betul... tak tipoo..


abang semakin jelita ensem... macho... bergaya... tampan...
ulang 360 kali...

[sayang jangan lupa belikan ayang ipad2 eh...penat ayang puji ni
entry yang ada udang disebalik batu betul..!!]


:)



tetiba aku kehilangan hobi untuk memicit white head laki aku...huhuhu
mmg bagus la product nih..
aku ada jerawat 2 ketul..
adakah harus aku mencuba nya..? adakah adakah??





Tuesday, April 19, 2011

Awok lupe nihari dema cuti weih...

MERAFAK SEMBAH SETINGGI-TINGGI TAHNIAH



KE BAWAH DULI YANG MAHA MULIA
PADUKA SERI SULTAN AZLAN MUHIBBUDDIN SHAH
IBNI ALMARHUM SULTAN YUSSUF IZZUDDIN SHAH GHAFARULLAHU-LAH



SULTAN, YANG DI-PERTUAN DAN RAJA PEMERINTAH
NEGERI PERAK DARUL RIDZUAN DAN JAJAHAN TAKLUKNYA



SEMPENA HARI KEPUTERAAN BAGINDA YANG KE 82
PADA 19 APRIL 2010
 
 
 
 
 
Ate kome semua oghang peghok ngetit-ngetit le kome nye?
Cuti nihari..
 
 
Awok ni keghoje kat Kolumpo, ate kena le bangun pepagi g keghoje..
 
 
Kalo le awok bleh cuti sama, heee.. seghonok benor ghase nye..
 
 
bukan lagi seghonok, udah tahap hingke le awok ni haaa..
 
 
tapi tak buleh hingke benor, nanti maru
 
 
 
Translation:
 
 
So, you all semua orang Perak very happy la eh..
 
 
Hari ini adalah hari cuti
 
 
I'm working at KL, thus i've to wake up early in the morning to go to work
 
 
If I can be on leave today as well, I will be extremely happy
 
 
But cannot be too happy, otherwise ,.. herm.. nanti ditimpa malang..
 
 
 
 ^___^
 
 
 
kejor yeop kejor ... tak pasai-pasai..
 
 
 
 

Monday, April 18, 2011

Nah ambik RM9.90... nyah kau jauh-jauh wahai Monday Blues!!!


It's confirmed!! Today, I'm a walking zombie...


Sudah terang lagi bersuluh...


mata ku ibarat panda yang hot..
(nak gak mention perkataan hot tu kan..?)


panda ni tak hot la plak...


Malam tadi, buah hati pengarang jantung Aisya Qaisara sesema, hidung tersumbat.. dia tak boleh tido, maka secara automatiknya mamanya pon tak boleh la nak melelapkan mata, kan...


Walaupun hakikatnya pejam jer mata, terus aku boleh sampai ke New York (dalam mimpi), tapi, bile tengok anak yang meragam, terseksa.. kesian, tak sampai hati...


itu la pengorbanan ibu.. tapi, si caca pon memang tak nak dekat ayah dia.. kalau nak, best sikit.. hehehe.. boley la take turn jaga, tapi dia taknak... aisey..!


duration meragam : 3 jam
condition aku : ting tong!
penyelesaian  : harus makan bekpes yang best gile tahap dewa-dewa supaya mendapat kekuatan untuk membanting tulang sepanjang hari


Wendys Breakfast Paninis..
served with  fresh salad and thousand island sauce, egg, beef bacon and white coffee...


my kinda breakfast!!
dapat tetiap pagi makan camni memang aku idamkan!







gambo amek dengan phone-cam jer, sebab tu agak tak sharp...
harap maklum...


selepas makan dengan bahagia, aku berharap aku dapat menghalau itu Monday Blues jauh-jauh..!!



best! marvelous! double thumbs up!




Sunday, April 17, 2011

never say never to Tutty Fruity

I love Friday...


Serious!


Because it's the only time where u can choose whether to go to IKEA or OU or The Curver or... the list can go on and on and on.... with the girls..!!


sebab telah ditakdirkan lelaki kena pegi semayang jumaat dan kaum perempuan diberikan waktu lunch yg pannnjanggg... hehehe.. statement aku nih macam bukan keji sangat kan..?


So, rombongan Cik Kiah bergerak ke Restoran Puteri Taman Tun.. maaf, gambor takder.. teruja sangat nak makan lantas terus terlupa nak snap gambor..


Anyway, menu wajib kalau kat sini ialah siput sedut..



pinjam gambor en. google


 
perghhh.. terbaeeekkkkkkkk!
siap hirup-hirup kuah lagi...


 
Then, operasi menggemuk diri sendiri bersambung kat Tutty Fruity..


instruction to your DIY Tutty Fruity mix



the yoghurt machine
the conversation was like;
"pusing lagi beb, aku pegang cup, ko tarik handle"

maaf.. aku 1st time makan.. jadi keterujaannya agak melampau..


the toppings





we choose some gummy bear(s), longan, sprinkle some chocolate and Strawberry syrups to go with it...
yummmmyyyyyy
tak sabor nak makan... tak sabor...



result : RM22.79
herrmmmmm...
sharing and caring with sherry


this belongs to mamaanas & mamaayra
marvelous...


hotmamas


apesal cam aku jer happy makan ni..?
ko tak happy ker sherry?
oo... sebab aku blum bayor hutang RM11 eh..?
ko taknak apply polisi hutang budi dan hutang cash dibawa mati?
nak la...

hahahah






hasil daripada keterujaan melampau tadi.. kitaorang tak abes makan... kenyang nak mamps wei...!!
my gummy bears are drowning... help.. help..



sampai opis, baju terbertas, mata laloq..
sekian





Friday, April 15, 2011

What's interesting about Antan Batura?

huwarghhhh.. ngantuk.. bosan!


nak balik titon bleh?


so nih sajer nak share ngan reader mamalia sekalian alam... (ayat gempak, padahal reader bukannya ramai pon.. tapi at least korang setia baca kan..? hehehe...) about Antan Batura


Yes, Antan Batura...


it's a place to hang out.. dekat Shah Alam.. dekat area Wet World tuh...


what's so interesting about this place is that everybody can go for a boat ride... tp jangan la expect speed boat pulok!!.. 


boat camni... kaler merah kuning
selangor sangat tau...


so, kepada ibu-bapa yang tensen dok ghumah sebab anak meragam/memerap/mengamuk pastu korang plak jadi meroyan... bawak anak-anak berjalan adalah salah satu dari alternatifnya... FOR ME IT'S THE BEST SOLUTION..



mama bajet comei

 sayang, sayang sangat kelihatan macho dan hot lar...
(pujian harus diberikan mana tau kot-kot dapat Madison Leather Maggie Shoulder Bag cap Coach!)

^__^



caca so cute... nak gigit?
ceh, puji anak sendiri..ate, sape lagi nak puji kan..?
harusla mama dia yang puji


seriously, menyesal aku pakai baju ala-ala sweater tuh..
paneh giler!!


pemandangan dari atas bot..





tengok la hero sorang yang 'terlebih riang' (pinjam perkataan Cik Amrina) tuh... event macam ni berjaya mengurangkan tantrum dia...


Nak naik bot ni tambang dia RM5 sorang...budak-budak tarak..percuma juga... lebey kurang dalam duaplohminit la pusing satu tasik Shah Alam..


ok, dah..


happy weekend peeps........


Thursday, April 14, 2011

i don't need branded stuff to make me feel good.....

i don't need branded stuff to make me feel good about myself says wardina safiya..


wardina... a female icon... oppsss, re-pharase to ikon muslimah sejati... saya sangat respect kepada beliau..


tapi itu kata-kata wardina...


apa pula kata-kata saya..?


*



*



*



*



*



*


*



*



*



*



*




*




*
nak ni...!! nak ni..!!


nak jugak..!


ala, nak la....


boley sayang... boleh tak..?


ala, boley la.....


Madison Leather Maggie Shoulder Bag 
cap Coach



Available in Antique Rose or Eggshell, these pretty pastel colors are a pearlized nappa leather. The Coach Madison Maggie Shoulder Bag is roomy, with two open pockets and magnetic snap closure...


waaaa..... cun gilaks i tell u..


nak sayang...boley tak?



hah......apa?



boley..?



really...?



u serious sayang..?



serious shit...?



oowhhhh...



 terharu sampai mata berkaca...


I love to death... muahsss... muahssss..



lalu nanges...



tetiba...



pang..!! pang..!!



lempang diri sendiri laju-laju..



dah, ghentikan berangan!!!


g buat keje!!!






sedey!!



 
n3 ni banyak bangat dot dot dan exclamation mark... waduh!








Wednesday, April 13, 2011

Edisi Hujung Minggu - Bola-bola Api di Kidz Playland @ AEON Bukit Tinggi

hari ni dah rabu..


aku nih baru terhegeh-hegeh nak cerita pasal weekend....


bz bodi mengalahkan hape....


kehidupan urban, begitu lah... (ayat menyedapkan hati)


*sigh*


So, weekend hari tu pegi la membawa kanak-kanak rebena bermain-main di Jaya Jusco AEON Bukit TerTinggi


Tiket Masuk : RM8


tak best sangat, sebab tak banyak mainan... (bagi aku la).. bagi kanak-kanak tu best jer kot, happy jer aku nengok...


PS ada, tapi bukannya taraf danial lagi nak main... dia hempuk nya batang gembira joystick (betul ke nama menatang tuh?) tuh ader ler...










Warden Terulung







this is my fav pic...
caca happy, tapi sebenarnya tunggangan itu sudah rosak... roda nya dah terpeleot...









sedey jer aku tengok...
bola-bola api nyer tak banyak...
danial pon boring, tanak main dalam ni

" Tiada ku sangka
Bola-bola api
Yang sedulunya kecil
Telah menjadi besar.." -> tetiba nyanyi..
Al-Fatihah to Arwah Acik Spin






sib baik tak ramai orang... yer la, bukak-bukak jer Jusco terus kitaorang terpacak kat situ...


okay lah... dah tarak idea nak tulis apa...


buhbai...

-the end-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...