Pages

Thursday, October 28, 2010

Najjah Boutique

Akibat daripada pengaruh rakan sebaya, aku telah pon pegi site visit ke Najjah Boutique terletak di Kota Damansara, depan giant to be exact.

Memula takde la nak beli apa-apa, ingatkan nak g window shopping jer.. sekali bila tengok-tengok, ok gak design-design tudung dia. Most of it is Tudung Syria and Shawl. Not only that, thay sell muslimah attires, hijabs, tops, dresses, palazos and such. Stylish yet comfy... I likeeeee...

So, bershopping sakan la bersama 3 fashionista se-office aku..

Antaranya...


Kak Farah, pinjam gambar jap yer.. saya tolong promote ni..

Inner nie.. Inner Syria but with awnings..Sleek and so stylo.. & tak perlu susah-susah untuk iron..
"Sesungguhnya, tudung-tudung awning @ Syria yang tak diperlu di iron adalah rekaan terhebat di alam maya" - Fatihah Fadli
Niceee....& it's affordable..

Apalagi?



Shawl.. tapi tak banyak design..Aku kiciwa... Design yang ada semua menarik dan telah disambar oleh memember aku... huhuhu...


Hasilnya...








Dengan harapan, selepas memakai hijab dari butik Najjah, kitaorang akan jadi canteq cam arab lahhh...


Dah dah... nak canteq, nak abiskan duit shopping.. g jer butik dia.. http://www.najjah.com/ .....tak pon gi butik online aku... hahahaha (Sempat promote)

Tuesday, October 26, 2010

Kisah Bubu dan demam

Aisya Qaisara Demam.. eh eh..tu bukan nama dia.. nama penuh dia Aisya Qaisara Amezan..Bukan Aisya Qaisara Demam.. Aku panggil dia Bubu, kadang-kadang adik...Ayah dia panggil Caca..

Bubu demam.. Sian dia




Started about a week ago.. Dah pegi klinik.. tapi hampeh la... ubat dia tak bagus.. tak effective langsung.. demam tak kebah, flu dia getting worst.. batuk sampai muntah-muntah..

Sian anak mama.. Mama sedey sangat bila tengok Bubu macam tu..

Until that Sunday evening, decided to take her to get a second opinion kat klinik lain plak...

Result?

Lagi hampeh..

Belum check abis lagi, dah come to conclusion anak aku pnemonia *bongoks btul*......Aduh! Sangat sakit hati bila berjumpa doktor-doktor sebegini.

Lepas tuh, pegi la Sime Darby Medical Centre.. huk aloh.. bapak la panjang nyer queue nak jumpa doktor. So, buat blood test.. Bubu memberikan kerjasama.. bagus Bubu..

Bila doktor check, Bubu kena amek nebulizer.. Nebulizers, or "breathing machines," as they are often referred to by doctors, are devices that allow you to aerosolize liquid asthma medication and inhale it directly into your lungs as a mist...atau dengan ayat mudahnya, amek gas.. Bubu's lung is congested due to phlegm@kahak, dia bukan pesakit astma tau..

Now, she's crancky.. Dah letih agaknya sebab lama menunggu..

video
Sila sengetkan kepala untuk menghayati video ini.. maaf, saya hanya amatur



*Flashback*

Teringat plak masa Danial kecik-kecik.. pon kena buat treatment nih gak..tapi sebagai lelaki yang macho dan gagah, he's more relaxed throughout the treatment..



29 November 2008..

bahagia di samping tong gas

*abis flashback*

Okey, dah settle dah Bubu nyer treatment, dia tido ternganga

ooppsss.. kaki saper la yang banyak bulu tu..? huhuhu...


Now, Bubu much better... Alhamdulillah

Monday, October 25, 2010

Yakin dan pasti... Malaikat itu wujud

Rentetan daripda http://mylittletotjourney.blogspot.com/ , kisah baby harris jatuh katil, nak dijadikan cerita.. anakanda Danial pulak jatuh.. lagi tragik, dia jatuh longkang sedalam 1meter..


huhuhuhu...


semasa kejadian, aku tengah mendokong Aisya... Hubby ku tengah dok usha-usha bukit kat belakang umah aku... si Danial tengah berjalan-jalan bersuka-ria.


Aku dah nampak dah, kaki dia nak pijak kat longkang tuh.. agaknya dia budget longkang tu bukan longkang la...


Dia pijak jugak.......


Aku menjerit-jerit..


Tapi, apakan daya....


GEDEBUK!!!!!



UWAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! danial plak jerit


Amezan Bin Hj Mat Said sepantas kilat melompat masuk dalam longkang dan terus angkat dia...


Aku terpaku... BLUR kejap...


lepas 2 saat, baru la aku pass Aisya kat bibik, dan terus amik Danial dari ayah...


Menggigil beb..


Siapa? Mama dan ayah..


Anak? Alhamdulillah... Danial cuma menangis terkejut...dan calar sikit kat tangan dia


Aku yakin, malaikat yang sambut anak aku...


So, let's say if you are ever been in this kind of situation.. Anak jatuh atau tergolek dog;

1. DO NOT PANIC.. the first 2-3 second after, is the most crucial moment..
    (ok ok.. ye aku mengaku, aku panik.. tetapi suami aku tidak... sepantas kilat terus dia melompat ke  
    dalam longkang untuk amik danial)
2. Tenangkan anak anda
    (sebab tu anda TIDAK DIBENARKAN untuk panik supaya apabila anda tenang.. baru la boleh 
     tenangkan anak, kan?)
3. Check keseluruhan badan anak, e.g. kepala, tangan, kaki.. kalau berdarah ke apa ke kan..
4. Bagi anak minum air
    (ini mak aku selalu pesan.. katanya untuk menghilangkan kesan terkejut akibat jatuh kat anak tu)
5. Kalau berdarah....
6. Terus start enjin kereta... PEGI KLINIK/HOSPITAL berhampiran
7. Kalau tak berdarah, monitor trend makan/minum susu anak, monitor tengok anak tu ada muntah dengan
    kerap ke tak
8. Sekiranya jawapan anda 'YA' untuk soalan diatas.. ulangi langkah No.7

okay, abis dah entri.. dah tak bleh berfikir..

Thursday, October 14, 2010

For The Rest of My Life

Teringat pada zaman budak-budak hingusan dulu.. masa zaman sekolah rendah, tergila-gilakan New Kids On the Block.. aku minat Jon Knight.. (padahal tak la minat sangat pon.. dok follow akak aku jerk..) huish.. sampai sanggup beli magazine-magazine omputih yang mahal.. (RM14.90.. mahal woo pada jaman dolu-dolu).. sebab nak poster tengah-tengah yang besar tuh...

Pastu bile dah berakal skit.. minat kat Backstreet Boys.. hari-hari dok pasang video tapi 'I'll Never Break Your Heart'... hahaha.. korang ingat tak..? Usually budak-budak lahir 80-an musti akan melalui saat-saat ini..
Pastu dok depan tv try nak tiru step lagu 'Get Down'....uhuhuhu... pastuh masa konsert akhir tahun, kelas mana yang buat tarian lagu ini, kire memang cool, gempak, hensem abis la... memang akan ramai peminat-peminat dok usha-usha.. especially kalau sekolah perempuan...

Those days huh..? Sekarang.. sob sob... Next year aku akan masuk 3 series.. waaaa...sulah manyak tua wooo... So, lagu percintaan yang lebih berilmiah adalah lebih releven ngan jiwa tua aku..

Just being introduced to Maher Zain.. orang lain dah lama dah dengar, aku beru jer terhengeh-hengeh nak layan (agak bersifat ke'katak'kan di situ.. tapi takpe)

Dolu-dolu, aku akan dedicatekan lagu I'll Never Break Your Heart' pada boypren-boypren aku.. *wink*

Now, This song is for you my love.. my best friend..my room-mate.. my other-half.. my hubby..



I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

OOOOO

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

OOOO

And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

ps: tetiba ada bunga dalam taman

Friday, October 08, 2010

Bye-bye Syawal

Berlalu lah sudah Ramadan...
Sebulan berpuasa..
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira..


Sebenarnya.. berlalu la sudah syawal.. kerana hari ini ialah merupakan hari terakhir di dalam bulan Syawal.. bermakna tiada lagi season open house.. tiada lagi upacara kunjung-mengunjung kerana orang sudah sibuk dengan agenda harian masing-masing.. tiada lagi upacara makan free.........uwaaaa.... bab ni yang paling sedey...


Walaupon begitu, kat opis aku masih semangat untuk merayakan Syawal.. Semangat makan jer yang sebenarnya...

Macam-macam makanan ada.. spagetthi, dominos, sate, kuah kacang, bihun soto, kek lapis, chocolate cake, kuih bulan..(ek..?tetiba chinese new year.. hahaha) bihun goreng, mee goreng, chicken wing, roti jala, serdak-serdak kueh raya..nasi himpit, buah-buahan, fruit koktel, you tau foo dan lain-lain. Macam nak jamu 100 orang!!!!




sebelum kejadian..


antara makanan yang ada..(aisey, macam tak makan pon roti jala tuh...?!)


rendang ayam kak hajar


dominos kak ida sponsor, spagetti kak aju..sedap gilak wooo.. sate hana sponsor


Aku bawak apa?



tadaaaaaaaa...

hmm.. wallet LV Hana tuh hanya lah dipinjam sebagai hiasan



antara peserta


sedap sangat makan, sampai juling


uiks.. tak cukup korum.. hana ngan fuzi mana?


haa...tuu dia


camerawoman a.k.a pengerusi majlis


kuntum dan mail si caterer.. hehehehe


 
bapak-bapak orang pon tak ketinggalan..
min, kot yer pon lapo.. buang la kulit oren tu dulu..


excited nak bergambar

perempuan-perempuan, mak-mak dara, mak-mak buyong anak-anak dara pingitan semua berkumpul..


Selamat tinggal syawal.. Welcome Zulkaedah 1431H
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...