Pages

Tuesday, August 30, 2011

How i wish aku ada doraemon barang sekor dua....

Checklist barang- barang anak-anak untuk balik kampung hohoho.....balik kampung hohoho... Hati girang!


1. Pampers danial (25 helai ke bijik ke unit ah? - danial kuat berak la)

2. Pampers caca (20 cukup kot)

3. Baju raya dua2 budak

4. Baju tido

5. Baju basahan dok umah

6. Baju tak berapa basah untuk dok umah yang cantik sikit in case ada tetamu datang beraya

7. Setokin dua2

8. Sapu tangan lap hinguih

9. Tuala-2

10. Kasut raye

11. Selipar main-main

12. Beg barbie caca

13. Sun glases dua2 just in case nak vogue beraya

14. Hair clip caca

15. Toiletries

16. Dropolene, minyak kayu putih, body lotion, bedak, sikat, (sib baik belum pakai lipstick, foundation bagai)

17. Sabun cuci botol susu

18. Susu untuk stok 4 hari untuk 2 orang

19. Ubat! (important just in case demam or flu- jangan lupa ubat bontot)



Phew........ Banyaks nyer!


Dah abes?


Eh, ada lagi?


20. Nestum

21. Danial nyer tali pinggang

22. Tumbler untuk isi air sirap 2

23. Toys


Arghhhhh.... Baru 2 anak... Dah dekat setengah lori dah barang.... Belum mula nak packing aku dah stress dah...


Masa yang harus diperuntukkan uintuk mempacking barang2 ni pon dah dekat sejam kot....ke lebih?


Belum lagi nak mandikan derang, nak mengejar pakai pampers, nak siap barang aku, nak siap barang ayah, dan sebagainya...<----- tak leh blah plak perkataan ni...


How i wish aku ada doraemon barang sekor dua....


Leh pakai pintu ajaib jer... Tak yah packing-packing barang bagai nak rak!



Macam mana raya korang semua? Syok tak?


Mine?



Awesome......!


Eh, kata nak rehat seminggu?
Ni baru sehari... ? Apa cer?


Hehehe... Gian seh ber-goblog!




2 comments:

Azura Iznil said...

Hahaha...doraemon bagai...! Paksa semua isi rumah buat aktivity gotong royong lah..baru merapatkan kasih sayang...ekeke.

@tune® said...

ko nk doremon?
aku nk satu cukup...

rerami kang gaduh plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...