Pages

Tuesday, August 09, 2011

Jalan Kuala Kangsar

everytaim balik kampung, sure aku mengidam...


mengidam nak pegi beli pokok.... boleh?


tak best langsung mengidam aku kan... kang kalo aku mengidam kerabu mangga kang, korang ingat aku dah berbadan dua plak, kan..? so, ada bagus nya la gak aku mengidam nak beli pokok ni..


nak beli pokok kat ipoh, cam la kat shah alam tu takder... kat sungai buloh tuh haaaa, berlambak nurseri... bukan nurseri taska, nurseri pokok..... sajer feeling-feeling syok skit, beli pokok dari negeri lain... import la kunun...


so, akak aku pon ter'ajak' gi kat area Jalan Kuala Kangsar, heaven untuk orang-orang yang nak beli pokok, beli pasu, beli barang-barang nak buat hantaran, buat kenduri kahwin, nak beli hiasan rumah pon boleh gak... tapi takleh challenge la nilai 3 ker, Jalan TAR ker...
ni ala-ala gappas jer la...


 memula nak beli pokok-pokok-an jer... yang hijau-hijau...
bajet nak letak kat dapur.... sambil basuh pinggan, sambil menghirup udara segar....
i like...
apa ntah nama pokok ni... cantik kan..?
nak cari pokok keladi, tapi cam tak berapa menarik plak...


 cantik nya... hijau-hijau.....


 apa nama menda ni eh..? air pancut kot?
nak beli gak... tapi, haruslah caca plak yang berenang dalam ni...
definately not a good idea!


pokok ni pon cantik... bunga dia halus-halus kaler purple...
nama dia?
ntah... lupa nak tanya kat apek tu...


pokok bonzai.. cantek nya!!!
i'm like drooling now.. seriously..


lepas dah puas rambang mata, i've decided...


aku amek








*




















*












yang ni..........

pokok daisy...


beria tengok... last-last beli 1 jer... hahaha...
pokok kecik lak tu...
kang aku beli pokok bonzai tu kang, jenuh nak kena sewa lori plak, nak angkut ke shah alam...


tapi cantik, kan...?
siap pot yang comel hanya RM22.... bajet sangat...


 haris, danial and dalilah..
ada nya mereka ibarat nak pecah umah atok dan opah.... huh!
pening!


babai gajah...


danial mengucapkan farewell dan selamat hari raya kepada jumbo gajah biru sebelum berangkat pulang..


till then,


buhbye..




2 comments:

eB ezrin said...

lamer dh xgi sejak mam dok sini.. kalo x rajin mama gi tgk bunger :)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

knape gajah tu x angkut skali? heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...