Pages

Tuesday, August 23, 2011

It's time for a melting moments uolssss

buat kuih raye favourite aku dan family.... wohoooo..


 
ni resepi turun temurun....


sebagai tukang buat kookie, ofcoz ko kena ada menatang ni...
 a scale...


scaling machine bacaan dalam kilogram... resipi dalam oz... mamfus!


dan pastikan anda tahu/paham bagaimana untuk membaca alat ini...


jika tidak.. sila telepon rakan taulan/saudara-mara/ibu sebagai s.o.s


"mak, kalau 1kg berapa oz?"


pathetic....gile!




bahan-bahan yang diperlukan adalah:


oven.


ok...... not funny


 

masa untuk membuat kookie bermula dari........


sekarang......


6.24pm



owh, sudu kayu ke apa nama dia ni...
ish, giler tak saintifik
aku nak panggil dia spatula lah... up sket
untuk kacau adunan...


pastikan spatula yang digunakan sesuai dengan portion adunan...
adunan banyak.. spatula kecik konet... tak sesuai... 



yeagrhhhh... kacau bik jangan tak kacau...
bertungkus lumus kacau sebab spatula adalah cinonet..



saper plak ni?


baek nyer tengah dok guna mixer..


comel kan.. comel?

 


kanak-kanak ribena buat ape tu..?
pufftttt... don't ask ok...


don't ask...


photogedix ni aku tak berapa nak pakai tudung..


maka, harus edit tambah crown munga-munga


tetiba feeling-feeling princess tepi oven....




yearhhhh... tu dia 5 balang of melting moments yang dah siap.....
biler ku tenung-tenung, macam ghope goreng pisang pon ada... heh!


after almost 5 hours of hardwork, tears and effort...


tears? poyos!


mak oiiiii......... boleh cramp vontot dan segala muscle ni...


next year buat saiz besor-besor penumbuk supaya save time...


noted!



sisters teamwork...


time to equally devide the cookies...


mak 1 balang, kakak 1 balang, me 3 balang...


muahahahaha....


sedap nya...
it practically melts in your mouth..
but you still have to chew la...
telan je kang kot tercekik cornflakes....



**i'm in heaven**


babai.......


thanks for reading..


selamat berpuasa uolsss....





 

4 comments:

@tune® said...

yeah yeah...raye tahun ni aku dtg..nk mkn kuih kau eh..

yahooo

KhaiRin said...

bleh x nk dtg umah nnt? nk gak rs kueh tu.. ;-)

Sarah Jasmine said...

hahahaha. sket jer tu...dah sakit vontot meh..?

aku.mamalia.wanita said...

Atune : mai mai mai... Rumah aku sentiasa terbukak untuk ko

Khairin : sila sila... Banyak kueh untuk awak tlg habiskan... Hehehe

Sarah : tabik spring sama lu punya vontot... Kalau vontot aku berada di vontot ko, sudah nanges woooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...