Pages

Monday, August 08, 2011

Product Review : Minyak Jerslin- bagus untuk baby yang sesema

Salam Ramadhan... ececece... intro sangat sopan....


Status saya sekarang : power dah reduce to 40% dah sekarang, padahal pukul 4 pon belum ni.... sabar.. sabar.. dugaan...


pastu ter'google' plak gambor-gambor makanan...... *gulp*


aishhhhh.... tak bagus betul!!


anyway, kali ni i nak review tentang satu produk ni... Minyak Jerslin.. tak pon Jerslin Power Oil dalam bahasa omputih...



Kalau ikut khasiat dia, minyak ni sangat power... ia adalah campuran habatus sauda, minyak zaitun, minyak bunga matahari dan herba-herba terpilih.... ia boleh digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit.. antaranya adalah:

  1. Sengal-sengal tulang
  2. Kulit kasar, warna tak sekata, berjeragat
  3. Sakit usus
  4. Kembung perut
  5. Kesukaran bernafas
  6. Selsema, batuk, hidung tersumbat
  7. Tumor / Kanser / ketumbuhan
  8. Mudah lesu
  9. Keracunan makanan
  10. Stroke / Angin Ahmar
  11. Anggota tubuh lumpuh / lemah
  12. Tekanan darah tinggi / rendah
  13. Kerapa kencing pada waktu malam / kencing tak lawas
  14. selalu / mudah kena selsema
  15. Alahan / alergik dengan makan laut / habuk /debunga / ubat
  16. Sukar mendapat zuriat / anak
  17. Anak yang dilahirkan kurang sihat
  18. Manopause
  19. Hormon tidak seimbang / ketidaksimbangan metabolisma.
  20. Kesuburan lelaki / wanita menurun
  21. Senggugut
  22. Sakit buah pinggang
  23. Tulang reput / mudah patah
  24. Pergerakan perlahan
  25. Mudah beremosi / cepat marah
  26. Kitaran haid yang tidak tetap
  27. Sukar memahami / mengingati pelajaran
  28. Kurang tumpuan terhadap pelajaran atau kerja yang dilakukan
  29. Kolesterol tinggi
  30. Penglihatan kabur / selalu keluar air mata / mata kemerahan
  31. Kesejukan kaki / tangan
  32. Tangan / kaki menggeletar / menggigil
  33. Sukar tidur (Insomnia)

    Untuk bayi;- kembung perut, demam panas, demam biasa, batuk, muntah-muntah.

    CARA MENGGUNAKAN
    Sapu dan urut di tempat bermasalah selama 5-10minit sekerap 1@2 kali sehari




    Yang di atas adalah semua aku copy & paste... harap maklum... kerana aku adalah pemalas... hahaha

    Tapi yang aku agak conpius tuh, manopause nak rawat camner haah?


    Anyway, ni aku nak rekemen kat mama-mama yang awesome semua... kalau anak-anak kiter, especially baby sesema .........mesti mama-mama yang awesome semua akan horror dan bertukar menjadi kung fu panda keesokan hari nya, kan?


    Mana tak nya, biler sesema, sang baby akan jadi tak selesa dan every hour akan mengamuk sebab hidung dia nan comel itu akan tersumbat..... Sah-sah la mama yang akan bangun untuk mendodoi anak...ayah? Hmmmm.....


    Sebagai mama yang awesome, pelbagai strategy akan dicuba untuk memastikan baby dapat tidoq kroh kroh dengan lena.... Antara nya, adalah sumbat nenen bg yang BF, ataupun sumbat susu yang agak suam, sapu vicks vaporub, letak baby tidoq kat bantal tinggi, jauhkan baby dari kipas, letak lagi vicks, dan yang paling sedap hingga menjilat hidung ialah terpaksa sedut ingus baby manually pakai mulut.... Hummm, yummy!

    Hakketuih!


    Sejak aku try minyak ni, alhamdulillah sesema caca cepat kering.... Biasanya kalau sesema, ubat dah abes sebotol pon belum tentu baik.... Pastu diikuti rapat ngan sakit tekak dan demam... Antibiotik la jawapnya tu...


    Tapi pakai minyak ni, apply 2-3 kali jer, dah okay... Malam pon tidoq lena kroh kroh sampai keluaq ayaq lioq basi..... *oppsssss, itu aku....*


    Sakit-sakit yang lain, aku tak pasti.... Setakat sengal-sengal kaki tuh, boleh la gak... Agak mujarab... Sebab aku sapu sekali jer... Gamaknya kalau sapu 2-3 kali, lagi nampak kesan dia kot.....


    Okay...... try la.....mana tau, kot boley mengurangkan bebanan menjaga baby yang mengamuk di tengah malam, kan...?


    Selamat mencuba darlingsssssss....


    Muah muah muah....


3 comments:

eB ezrin said...

nk bli kat ner tuh?

@tune® said...

harge?harge?

leh diskaun x?

aku.mamalia.wanita said...

eB - beli online pon boleh eB.. ramai dah jual on9

atune - botol besor RM45... diskaun.. tarak.. tunggu aku jadi tokey dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...