Pages

Wednesday, May 18, 2011

berat mata memandang, berat lagi tekak nak menelan

2-3 hari ni, dengan cuaca yang tak menentu.. sat panas, pastu petang hujan lebat, siap package ngan petir dan guruh bagai...


tapi yang peliknya, biler tiba time malam, panas bahangnya still sama jer... semua orang akan bercerita tentang fenomena cuaca di mana-mana... hopefully tak la kedengaran sebagai complaint kan...? tapi ada la jugak sesikit...


kalau setakat panas macam ni pon mamalia semua dah tak bley tahan... i wonder macam mana panasnya di padang masyar..? Masya-Allah...


sekarang sebab cuaca macam ni, aku pon mengalami sakit tekak yang sangat serious...


serious giler beb.. tak tipu nya sakit..


sakit yang sangat sangat sampai nak telan air liur pon dah ibarat nak telan daging liat saiz gajah yang ko kunyah-kunyah tapi sampai ke-sudah tak hancur-hancur pon tapi ko tetap kena telan gak punya sakit...*okay.. paham dah!


sakit yang sampai aku terpaksa berpantang makan....


terpaksa mengamalkan konsep tengok jer orang makan cekodok dan pengat pisang time pegi rumah uncle aku hari tu!! sumpah tak best langsung konsep ni!


*owhhh.... seksa nya!!


nak menelan dah seksa.. nak cakap pon seksa.. nak senyum pon terasa peritnya...


atit... atit... (danial cakap macam ni..)
uuhuhuhuhuhu


dah 2 kali gi jumpa tuan doktor yang dua-duanya berkulit mendung di 2 klinik yang berbeza...


dah berjenis-jenis ubat dah aku telan.. antibiotik, lozenges - sterpsil, lozenges yang aku amek dari tuan doktor, lozenges yang aku pau dari member, woods bentuk cecair, wood bentuk pepejal, ubat tahan sakit..


itu tak termasuk ubat tradisional lagi... kembang semangkuk (ayun)... campuran getah anggur, selasih, gula batu dan kembang semangkuk yang direndam dalam mangkuk... kalau nak rendam dalam kole pon boley.. tara hal beb..


lupa plak nak amek gambor kembang semangkuk itu!

sib baik ada cik google...
kathira tu hape? gula batu ke getah anggur?

rupanya infection kat tekak aku nih dah semakin serious sampaikan ada pus-point kat tonsils..


apa kejadahnya pus-point tuh..? aku panik ingatkan ada penyakit baru... rupanya pus point tuh rupa dia macam ni..






horrorkan?


cepatla baik tonsil aku nih... dah seminggu aku suffer...


nak minum teh tarik!!!!!!




at least aku berjaya kurangkan pengambilan minyak dan gula dalam masa seminggu ni   <--
ayat amek hati ...



2 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bila skt tekak, demam, etc br kita sedar akn nikmat deria rasa tu kan?

Aksi-aksi terlarang @ Kuala Lumpur International Book Fair 2011

Rye the X-Superpornstar said...

aku penah wey...gila menderita..

aku paham kesengsaraanmu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...