Pages

Tuesday, March 22, 2011

Merong Mahawangwa @ TGV Bukit Tinggi

orang lain sana sini dah citer.. takkan aku tak citer kan....


Semalam dedua laki-bini malas gi kerja... hamboi.. dah macam kaya benor sampai malas kerja.. actually hubby aku tak cihat... so, sebagai isteri yang solehah tambah comel, aku kena la dok umah jaga suami kan..


tapi, takder makna nya la kan nak dok umah jer...


kitaorang pon g la TGV Bukit Tinggi...


semangat beli tiket early bird... rase macam pencapaian hidup terhebat apabila berjaya.. almaklum.. dah dekat 2 tahun aku tak tengok muvi... bayangkan.. almost 2 years...!!!


tersengeh-sengeh tergedix-gedix sambil bawak Popcorn dan Teh o Ais Limau (Ice lemon Tea) bila berjalan kat alley TGV nak ke teater room.. mengalah keterujaan nengok Teater Lat.. giler jakun daaaaa...!!


Tapi nak masuk dalam Room Teater 9 takleh.. sebab tak pasang lampu....gelap gelita dalam tuh.. kalau jalan jugak, tergolek dog jatuh tangga sape nak jawap haaa? saper..? saper...?


apa daaaa TGV.. dah kitaorang kena beratur menunggu kat luar... sampai aku kena panggil pekerja dia yang tengah bersembang tepi tangga tuh.... pekerja kena bekerja kan.... lain la aku.. aku tak keja.... *hmpffffffff*


Pastu.... dah masuk, tunggu la derang nak pasang CD...


Review TGV (TGV pon ada review... ?? lantak...!)


1. Apesal macam tak cukup terang gambor..??? aku tak tau la sebab Yusry memang sengaja buat scene malap-malap especially time Garuda serang sebelum Marcus weds Princess Cina ker atau screen kat TGV tuh kurang terang.... macam kalau ada butang menu kat tepi screen tuh macam screen TV, dah lama aku adjust brightness dia...


2. Audio cam harem.... kejap pelan..kejap kuat... kejap pelan balik sore.. pehtu tetiba kuat...


3. Memula tuh, subtitle tuh keluar separuh jer.... very distracting and annoying tau tak...? aku nih dah la julung-julung kali tengok wayang... boley tak bagi aku tengok puas-puas sketttt? boley tak...???? boleyyy...? kalau TGV jawap boleh belah.... memang nak kena hempuk ngan aku!! After 20 mins baru ok....


Ok, sekarang Review si Merong plak...


1. bab lawan-lawan dia best, tapi background dia nampak tak real


2. plot citer menarik, tapi slow seket


3. Watak Admiral Cina sepatutnya amek pelakon yang lebeh gagah... baru la nampak ke'pahlawanan' dia..bodi tough cam Jet Li ke kan..


4. Babak perchentaan Merong dan Embok sepatutnya diberi lebih penekanan.. baru la feel romatik lebey skit kan...


5. Bab Merong mengorbankan diri dia untuk membunuh Taji sepatutnya lebih dramatik.. macam 'eh, mati dah dia ni...?'


6. Tetiba dah abes dah citer dia....


Anyway, bravo to KRU Productions for the effort.... still got room for improvement... hehehe.. cam appraisal aku tahun lepas jer bunyik nya...




just my 2 cents... ^__^

menci..menci.. takleh upload gambo..!!

6 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu pilih ai putra jd merong lg best.. just an opinion

Azura Iznil said...

mereng....ekeke

Nelli said...

oh jiranku..dah lama aku nk comment tak dapat..mencik!!!!

Nelli said...

eh dah boleh..hebat ko buat setelah aku komen tak puas hati..hahahahahaha. ok la citer merong t..aku pun cm jakun setelah sekian lama tak tgk wayang

aku.mamalia.wanita said...

tuh arr.. x puas ati org takleh komen, terus aku godex godex.. sib baik boley.. hehehe... next week apa projek kejiranan kiter? hehehe

~ As ~ said...

aku tak tengok lg, belum ada masa...huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...