Pages

Sunday, March 20, 2011

Avent oh Avent... Mak frust nyah..!!

sekarang ni kan dok bising issue botol susu tak BPA free la, ada effect ... nanti baby ada masalah saraf la, obes la.. ntah apa lagi effect dia..


tapi, kalau dah banyak sangat -ve effect dia, awat tak terus ben nathan banned jer dari pasaran.. isk.. tak paham aku.. awat tunggu 2012 baru nak diharamkan...


anyway, aku dah tau issue BPA free ni dah lama la jugak.. Puan Fara Sara Kids yang inform pasal  mende ni.. masa tuh aku g 1st outlet dia kat TTDI Jaya.. respect sungguh kat dia.. masa tuh dia dalam pantang anak no.2, tapi still gigih jaga kedai n bagi consultation kat aku... time kaseh kak..


so, sejak tuh aku dah pakai botol yang BPA free.. tapi ada lagi botol yg kadang-kadang aku guna yang tak BPA free.. biasala, nak beli kadang-kadang rase rugi sebab botol tuh elok lagi...


aku ada 7 botol Avent BPA free.. 4 botol-9oz.. 3 botol-4oz... so, nak membeli la lagi botol 9oz untuk adik, sebab sekarang dia dah minum banyak..


bajet, at least sorang ada 3 botol.. setakat 1 atau 2 mana cukup.. sebab aku pemalas nak basuh botol tgh-tgh malam kan....?


Misi  : Membeli botol Avent 9oz..


Result : Terbelalak sebab tgk 2 botol x 9oz = RM95... mampuh kerah kawe kat situ!!!


tu baru botol, belum teat lagi.. belum susu nya lagi!!


mak aii....


mak aku dulu beli botol sus cap ayam kat aku, kat kedai Fu Yee depan umah aku.. tu pon si Fu Yee nyer ala-ala terencat akal skit.. tapi, elok jer aku ni haaaaaa..


sekarang ni banyak sangat pantang- do's and dont's nyer..


memang la sebagai parents ko nak bagi the best.. but sometimes things are just too damned expensive!!


man..!!


kamon la people..


*sigh*


So, untuk menyelamatkan keadaan wallet aku yang semakin mengering di kala hujung-hujung bulan.. aku pon mencari alternatif lain.. 


aku beli ni...




MAM


tak la mahal sangat..


2 botol x 111oz = RM 50.. campur teat RM24.. 


total RM74..


aku bukan tanak beli cap-cap yang lain contohnya Nuk, Japlo, Tommee Tippee dan lain-lain lagi..


All tested, tapi Caca tak suke.. semua dia macam tak bersemangat nak menghabiskan susu dia kecuali Avent jer... 


tapi MAM belum test..


Semangat dah beli 2 botol kan,.... 1 pink 1 blue..


Alangkah kiciwanya.. danial and caca pakat-pakat tanak minum pakai MAM...


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


derang nak jugak botol Avent...


high maintenance gile bebudak ni..? anak sapa la ni..?


Jadi setelah disurvey-survey.. kat sini ada sale...








gi la beli..


tapi jangan abehkan...


tunggu aku!!


aku nak tunggu gaji masuk baru beli..


mean time.. aku terpaksa la merajinkan diri kalau keadaan memaksa untuk membasuh botol memalam..

takpon..... aku paksa jer laki aku.....
YES!!
*mata bersinar-sinar...* hahahaha..



tayang, jangan marah.... i lap u so the very much...



6 comments:

Azura Iznil said...

I dulu semua Avent...err..mmg mahal. Tapi gagah juga.. Dulu I ada 6 set of bottle & Sterrillizer (mls nak check spelling)..tapi bila dah dlm 3 taun..start tukar MAM and Japlo...mura ler sket..By 4 tahun..Ananna dah muak dgn susu...tehehe.

LadyRye said...

cis kat kedai anakku jitra neh duk juai lagi avent harga tak promosi!

boleh muplis!

aku pun tengah mengusha botol susu neh! tang mana nak beli yang promosi neh, mama aisya? boleh bagi link?

Anonymous said...

I love this post – totally kewl!!! Well done! I’m coming back to this one …

Little BlueBird said...

AaaaaHHH!!!!! Small Matter tu...ko letak teat Avent kat MAM tu...ni FABMOM ajar aku...settle!!!!!

aku.mamalia.wanita said...

ladyrye - sorry eh ladyrye lambat reply..cam reply sms plak.. bleh try gi sini http://www.kasihkusayangku.com/.. so far ni yang murah for avent..

hana - oo yer ker? ok, nanti aku try.. teat avent yang lama pon dah campak mana ntah..

@tune® said...

hohoho...lain brand pon manyak murah...

dl aku minumyg xBPA free..elok jer blaja kt UM..hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...