Pages

Wednesday, September 14, 2011

rumah manis rumah

hermmm.... manisnya kurma rumah ini


ce korang tengok rumah ni...?


cantik kan?

ni la bakal rumah i....... we are planning to buy this house.. what do you think?



the guest room...


aku suka tang dinding dia... batu tuh... ntah apa nama... cantek sangat!!!


agaknya kalau tido dalam ni.. malam-malam sejuk jer kan..?


cam tido dalam gua yang ada bed sheet yang cantik dan karpet yang sangat lembut-kaki-pijak-tenggelam-terus...



the main hall......


yang bilik lagi satu tu, it's the TV room and lepak-lepak room...


tapi aku terlupa nak amek gambar



yang ni aku tak tau what area... tapi, cantik...


area ni bawah tangga... i guess it's the under-the-strairs-area... ade ker ghope tu?




i like the chair... sangat vintage...


it's effortless, kan?


planning nak amek gambar depan ni.. then feeling-feeling kat obersea...


tapi tak sempat...




ok la... yer.. memang aku tak mampu nak beli rumah ni... takyah la korang tertanya-tanya adakah aku mampu nak beli rumah yang berharga RM1.2mil ni...


(RM okay... bukan rupiah....)


aku sedar aku sapa... aku hanya mamalia wanita... muahahaha..


tapi serious cantik kan umah ni...?


yang kat atas ni adalah tuan tanahnya... ada 6 orang anak lelaki with no helper @ maid to help in maintaining her mansion....


sangat hebat okay.. tabik spring toingyoyoyong........


then still cun/slim melim/slim river body.........




then, i popped the question.....


"kak, apa rahsia kejelitaan akak ni..?


"hahahahaha"... gelak Kak Ti tanda lucu <----- ayat karangan sekolah rendah darjah 5S, Sekolah Rendah Methodist Girls School, Jalan Chamberlain Hulu, Ipoh, Perak. (poskod aku lupa.. hehehe)


"bertunggu bertungku tiap-tiap minggu...kalau tang situ kita sihat, insyallah sihat la semuanya"


aku ternganga...


tiap-tiap minggu?


ish...









motip??



rumah idaman..



tuan rumah dan danial....yang ni kat atas balkoni area yang ada kerusi vintage tuh...







agak-agak kalau aku peluk camni dapat tak aku bawak balik tiang ni...?




bang, ayang ni satu rumah camni boleh tak..? nak satu jer...



banyak cantik...ingat abang cap duit..



alllaaaaaaaaaaaa......




adios!










3 comments:

KhaiRin said...

tiang tu... buat drpd batu or kayu??

aku.mamalia.wanita said...

kayu beb..

eB ezrin said...

canteknyer.. kalo la eB pn leh cop wit.. nak satu ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...