Pages

Tuesday, September 20, 2011

Misteri : Hantu Kak Limah di DEMC??

Salam to all my lovely readers..........



It's been a crazy week for me and my family last week...


Sang hubby bucuk was admitted @ DEMC disebabkan batu itu!!


banyak kot.. ada 3 biji batu karang! Kurang asam punya batu... menganggangu ketenteraman awam.. !!


tapi sebenarnya ada beberapa faktor yang menyebabkan gangguan batu karang di dalam badan...


1. genetik - oh yes.. my FIL memang ada gout..
    Gout ni punca daripada asid uric yang tinggi dalam badan..
    asid uric ni la cause batu karang or gout...
    (betul ke fakta aku ni..? betul la kot...)

2. Nutrition intake
    kalau memang hantu seafood, kerang dan segala macam yang contain high pureen purine, then memang   
    possiblity bacaan asid uric ko akan naik mencanak-canak...
   

     Avoid High-Purine foods such as;
  • Sweetbreads
  • Anchovies
  • Sardines
  • Liver
  • Beef kidneys
  • Brains
  • Meat extracts (e.g Oxo, Bovril)
  • Herring
  • Mackerel
  • Scallops
  • Game meats
  • Gravy

atas ni aku copy and paste jer... more info harap korang google sendiri... maaf yer, haku tengah malas tahap dewa monyet ni.......



So anyway, sang hubby masuk hospital, hari tu birthday kakak aku... dan kitaorang tengah boring....


maka inilah hasilnya








beruk terlepas?








ni la hantu kak limah nyer...


hantu kak limah makan roti...


kah kah kah!!!


misteri tak?


misteri tak?




T_____________________T



2 comments:

@tune® said...

hahaha..

mmg spesis beruk ke ape korang nih...

hahahah

eB ezrin said...

ha ha ha, pengsan ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...