Pages

Thursday, September 29, 2011

morning sickness

morning sickness biler translate ke bahasa melayu adalah demam pagi.... hohoho


tak boleh terima plak...


apsal nama dia morning sickess aa? padahal tengah-tengah malam pon aku rase sickness dia... tensi dowh


serious... tengah best-best nak main peluk-peluk anak ku si Aisya, sebok la pulak rase mual la, pening kepala la, nak muntah la...


aish... lama lagi nak tahan.. at least lagi sebulan lebey...


pagi-pagi lagi la teruk perasaan nak muntah itu... muka aku di waktu pagi ibarat muka tak siap.. walaupon aku dah calit make-up sesikit......


tang ni la yang aku paling tahan biler time pregnant.....


anyway... aku still belum minum susu untuk ibu mengandungi anak... rase macam loya-loya plak nak minum.... dulu masa 1st and 2nd pregnancy, ok jerk...


have not tried enfamama.... sedap ker?


mana lagi best, enfamama or anmum?


any advice, mummies?


korang minum susu apa?

8 comments:

Anonymous said...

Ummang..

Aku pun kalini teruk gak. dhler time pose kena. mmg berat turun. raya try pulun kasi naik lemak2. pun xberjaya nk cover. siap kena sound misi lg.huhuhu
sampai skrg aku xminum susu lg coz xlalu. amik benda2 lain cam yogurt drink.

aku.mamalia.wanita said...

anonymous... intro la sayang... really nak tau ko saper..

yogurt drink boley eh?

Lady RaRa said...

aku minum susu tepung everyday saja! huhu! maklumlah aku ibu yang miskin..

aku.mamalia.wanita said...

aku pon ada dengar everyday sama jerk khasiat dia.. aku pon dah nak masuk 3 ni, kena baeeekk nya bajet!

KhaiRin said...

alergi susu la syg... but my friends kata dia belasah semua jenama sbb yg penting baby dpt khasiat ;-)

eB ezrin said...

tahniah yer.. eB x pernah minom susu ms preggy sbb loya.. membazir jerk :)

Anonymous said...

ummang, ayu aka anonymus.. dh tulis semlm kt bwh tp xappear plak..hihihi

Anonymous said...

Kak ummiiiiiiii....syira nie...wahhhhh...pregnant sudey akak dms ni...hihihi...bila due kak??...nanti roger2 k....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...