Pages

Sunday, July 17, 2011

Kicking her bloody buttocks..

Tajuk kasik panas sket.... Hehehe...


Berbaringan sambil minum nescafe ais kow mamak tapau adalah heaven... Bersama-sama kaki kesakitan berbalut bandage dan mengupdate blog...


Biler dah jadi seorang ibu... Samada mithali atau tidak.... U can never say no to your responsibility... Am i whining macam latest entry hanis zalika? Errmmm.... whining and sharing problem isn't the same thing... Rite? Then i guess i am not... Just wanna share some motherhood stories dengan korang....


Walau macam mana korang sakit... Biler ada kanak-kanak ribena kat rumah... Memang susah la nak dapat peluang untuk rest... Aku ni pon, walaupon kaki fractured and sprained, hanya dapat can tido, baring, kalau kanak-kanak ini tido... Otherwise, jangan harap okay....


As simple as, ko baru baring atas sofa, bebudak ni dok main.... Pastu tetiba menangis berebut mainan... Mungkin ko boleh tgk dan biarkan dalam seminit... Kalau perebutan still terjadi, takkan ko bleh continue baring atas sofa dan tengok jer.... Sebagai mama yang awesome, haruslah ko kena bertindak sebagai judge untuk menenangkan suasana....then biasanya takkan tenang la kan...


Penyelesaian terbaek... Asingkan dedua tu... Bawak ke dapur dan bancuhlah air sirap untuk si adik...lalu membawa tumbler comel ke ruang hadapan...


Considering ko sakit kaki, perjalanan ke dapor pon amatlah jauh terasa... Especially biler ko kena mendokong anak....


Then si abang plak tengok air sirap..... Lalu terus cemburu buta akan kesedapan air sirap...


Mama yang awesome pon terdengkut-dengkut berjalan ke dapur membuat lagi satu air sirap, meninggalkan adik dan abang di hadapan...


Kembali ke hadapan, air sirap yang adik pegang tertumpah atas karpet...


Lalu mama yang awesome pon, berjalan ke belakang semula untuk mengambil kain buruk, lalu sambil terkangkang kobak, terbongkok-bongkok mengelap karpet....


Menghantar semula kain buruk, dan mencuci di singki dapur...


Kembali ke hadapan, mama yang awesome berfikir, " sebelum tumpah lagi air, baik aku simpan siap-siap tumbler ni...."


So, berjalan lagi ke dapor...


See? Dah berapa step dah tu? Ada la dekat 500 step dah kot..... Okay, saje jer berangan rumah aku banglow 7000 sq feet.... Hehehe... But still, berapa kali berulang-alik hanya kerana air sirap.....


Bibik aku?


Yer la, kata mama yang awesome lagi hot.... Of coz la bebudak tu nak memerap dengan aku selagi aku ada rumah kan? Semua nak mama buat...


Itu baru kisah air sirap.... Belum masuk bab nak bagi makan nasi or bagi makan ubat... Or nak mandikan...


But we did everything all out of love, kan.....? Sweetness.... * mak.... I love u very strong.....!!!!*


Mama-mama yg awesome memang takleh amalkan lazy song from bruno mars kan...?



Salam n out.........


- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

Lady RaRa said...

hah! aku yang dalam pantang ni pun berjalan sana sini..

mana buleh resttt... kalau dulu anak sorang tak pa ahhh..

eB ezrin said...

samer la sini... tapi best kan? :)

Arissa Aqilah said...

kalau dah anak 2, memang otomatik kita jadi rajin..dan jadi cekap kan..bagus mama ni.boleh kuarkan lagi satu hahaha..bertambah kecekapan dan ke'lipas kudung'an buat keje..

@tune® said...

see see...
aku mmg lagi awesome dr kau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...