Pages

Tuesday, July 12, 2011

Jatuh.bangun.patah

Sekarang ini pukul 4.15pm, hari Isnin..


Aku sedang berbaringan di atas tilam nan empuk.... Masih segar di ingatanku kejadian mengerikan di tengah hari Khamis itu (mode: berdebar- debar nak cerita..)


Aku rase semua orang penah jatuh.. Jatuh cinta adalah yang terindah.. Jatuh gedebab sangat menyakitkan.. Serious!


Begitu jugalah dengan jatuh tergolek dog... Sehingga menyebabkan kakiku terseliuh dan PATAH... (bukan la patah teruih, fractured kat upper part of d foot.... Sib baik jugak kaki kiri...... Stil boleh drive lagi)


Horror? Itu sudah pasti........


Serik untuk pakai high heels lagi?hmmmmm.... Yang tu belum tau...


Biler dah diberi mc hammer oleh sang doktor, di kala-kala kesakitan ini, macam2 yang aku rase nak buat...


Nak pegi SACC nak beli bunga, nak pegi sungai buloh nak beli pasu bunga, nak pegi PKNS nak beli baju kelawor, nak pegi Ikea, nak beli blind..... Tapi bile dah jadi OKU begini, jalan tempang-tempang takkan nak pegi shopping jugak...


Adoi....


Nanti, sambung complete story later....


Salam n out....

9 comments:

Lady RaRa said...

hang buat apa neh sampai patah2 kaki neh? ganas sungguh!

http://aniesandyou.blogspot.com said...

pegi la berurut.. mn la tau ada yg x kena..btw moa cpt smbh

Bila dalam hati ada taman

aku.mamalia.wanita said...

Mamaaffan - aku jalan jer, tak buat apa pun.. Tp aksi jatuh mmg tragik

Anis- dah urut dah, tapi fracture actually tak leh urut pon.. Huhuhu

@tune® said...

HOH...xjadi la nk berjimba²?
ceh!!!

get well sooooooon..nnt aku dtg melawat

Faizah Salleh said...

huhu..sian ko, tak pass lagi pakai heels rupanya kawan aku yang sorang nih! agaggaa..get well soooo tooo..

atun: ala umang tu kalo ko ajak dia berjimba2 elok trus kaki dia ;)

aku.mamalia.wanita said...

Weh, jimba2 aku on jerk.. Kena pinjam stroller anak aku... Korang tolak.... Nyeh nyeh nyeh

@tune® said...

xkose aku nak masukkan ko dlm stroller ...nak kene dukung...

ceh....

pae...ko la dukung die eh!

Arissa Aqilah said...

sian nya..ape aktiviti sampai patah tu..elokla berjimba2, cepat sembuh.

aku.mamalia.wanita said...

Tq arissa dear.... Takder activity apa pon... Just malang tidak berbau... Sedey kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...