Pages

Monday, October 31, 2011

Buah Delima Mekah Terbaek untuk hot mama mengandung...

tiap-tiap kali aku mengandung... (statement dah macam mak kucing kan..? sebab asyik-asyik ter-buncit.. asyik-asyik terbuncit... okay, note disitu adalah 'ter-buncit' sebab dah 2 kali eksiden dalam perut... hahahaa)... eh, aku nak cerita apa tadi..?


okay, mula balik...


lepas mula, boleh balik! 


lawak bodoh.... sila jangan lempang mak buyong okay..!


baiklah...


tiap-tiap kali aku mengandung, seboleh-bolehnya aku akan cuba sedaya upaya untuk mendapatkan buah delima dari Mekah... biasanya, guna tiket mak buyong dan mintak simpati mak/pak haji untuk bawak balik buah delima...




mak aku kata... ada seulas (dalam buah delima tuh akan ada beribu-ribu ulas) yang mempunyai 1001 khasiat yang sangat bagus untuk mak buyung dan baby dalam perut....


jadi, the whole of the buah delima, ko kena dengan tamak haloba, rakus dan tabahnya makan sengsorang sampai habis, untuk mendapatkan 1001 khasiat dalam seulas delima tuh...


jadi, kalau korang preggy, dan ada masa lagi untuk carik buah delima dari Mekah, jangan segan silu untuk mintak kat pak/mak haji eh...


kesimpulannya.... ada tak blogger yang gi Mekah di sini? sila PM saaya.... kepala hotak aku, orang nak g haji mana dan nak blogwalking !!!!


nak tau lebeih lanjut mengenai khasiat buah delima, http://majalahkesehatan.com/delima-buah-ajaib-dari-surga/


k,buhbai..

6 comments:

KhaiRin said...

mmg betul tp dr info yg sy baca pengambilannya haruslah berpada2..

Lady RaRa said...

tak semestinya dari mekah kot. sebab buah delima yang kat mekah pun imported gak dari iran, uzbekistan bagai. kat mekah sendiri takdak tanam buah delima. so delima local dari siam atau belakang rumah pun tak pa kot.

minum satu sudu sehari extra virgin olive oil. ada 5 buah disebut dalam quran zaitun, tin, kurma, anggur, delima. buah zaitun disebut 7 kali dalam quran. 2 kali sebut dia sorang saja, 5 kali dengan buah buah yang laen. so buleh tau dah khasiat dia.

extra virgin olive oil bagus untuk orang yang ada risiko pre-eclampsia.

kataku seperti seorang doctor pulak. kehkeh

eB ezrin said...

eB amalkan dolo, sbb org kater besides cerdik, anak cantek.. :)

jusdelima said...

jus delima dari turki http://jusdelima83.blogspot.com/

armouris said...

lagi info tentang delima di SIHAT SELALU - Delima Cerahkan Kulit

eiffa akmal said...

aah..setuju dgn lady rara di atas...asalkan delima je ok mang....yg dr mekah tu byk transit je tu..hik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...