Pages

Monday, November 14, 2011

Tak menjadi....

Assalamualaikum...


It's been a long time... korang apa kabar? For me, the past couple of weeks has been quite challenging... emotionally, mentally & physically... More and more bad news.. ok, aku cerita ikut tarikh kejadian eh...


3 Nov 2011

The good news that everybody was thrilled about, is no longer an excitement. Well, at least for my hubby. In the previous entry, i wrote something about me might be carrying twins, well, it didn't happen. Apperently, the second baby did not develop as it was supposed to be, so the sac just dissappear.


Tetiba, masa scan hari tu, Dr kata, baby tu tak jadi... sebab langsung tak develop. Although it was a twin pregnancy, but Allah knows best. Hanya tinggal satu baby jer dalam perut.


Sang Suami lah antara orang yang paling kiciwa.


Aku? Ok jer kot... hahahahaa.... In fact, aku bersyukur sebab 1 baby jer... Ingat senang nak jaga 2 baby sekali?


1. Twins pregnancy may lead to further complication. Premature la apa la...


2. Even mengandung dengan sorang baby pon aku dah lemah longlai, ini kan pulok 2! Can't imagine myself terboyot-boyot bawak 2 nyawa dalam perut aku. OMG!!!


3. Belum cerita bab dalam pantang. Anak sorang pon dah tak cukup tido, ini kan 2.. aku rase memang aku akan jadi zombie kg pisang @ kak limah meroyan!!!


4. Saper plak nak menjaga baby-baby aku lepas habis pantang sok. Dah la ada 2 baby, then kena jaga 2 lagi kanak-kanak ribena yang dok sedia ada. Kalau twins, tau la... sorang nanges, then sorang lagi follow.. sorang yak then sorang lagi yak... sorang nak susu, then sorang lagi nak susu.. pastu dedua nanges secara berduet .....Pastu Danial ngan Caca pulak bergaduh... mana nak meleraikan derang lagi...

Result : bibik aku jangkit meroyan aku, pastu lari terus.... Aku dah la meroyan, pastu bibik meroyan.... jangan jangkit kat laki aku dah!huhuhuh...


Jauh kan aku fikir... tapi as a mother, memang ko akan terfikir/terbayang benda-benda macam ni.. kalau korang rase aku ni being too negatif ker, sorry la...


Apa yang pasti, Allah Maha Mengetahui dah Maha Berkuasa...... sesungguhnya aku memang tidak mampu untuk carry twins. Belum apa-apa aku dah stress menangis kat mak aku.....


As usual, she will always there to comfort me.


So now, alhamdulillah, ada sorang jer dalam perut. woohoooooooooo... Lega siot!



kay lah.. sambung next entry for another bad news....... huhuhuhuhuh

2 comments:

KhaiRin said...

lom ada rezeki
yg penting diri tu sihat n bb pon sihat dan dipermudahkan segalanya

eB ezrin said...

my experience: baby kongsi karung..
so biler srg heartbeat stop. srg lagi x leh diselamatkan, kena d&C gak sbb karung dh bukak jalan. sebak. mlm rayer laks tuh... aerish suppose 2 b my 3rd bb...
but... im hepi coz bidadari syurga menungguku diSANA :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...