Pages

Thursday, June 23, 2011

Hari Abah di Ole-Ole Bali..

Nice ambience i must say...


Terasa seperti orang-orang kaya Perak 8 apabila orang tengok kitaorang makan kat Ole-Ole Bali Empire dari jarak jauh...

 
ermmm... riak dan takbur ker bunyi nya..?


bunyi macam santapan diraja,


padahal makan pon share-share ngan mama.. takut tak abes..


takpe la kan... sekali-sekala belanja mak dan abah aku makan...


selalu pau abah jerk.. kali nih dengan murah hatinya anak bongsu abah ni blanja abah makan... best kan bah?
consider celebrate father's day la sekali..


lenkali kiter pau mak plak eh... muahahahah....

 
 *chef azman tengah masak
chef azman bukan nama sebenar ya tuan-tuan dan puan-puan


 Nasi campur.. nasi pulut serve with sate lilit, sambel matah, sambel terasi, rempeyek grilled cuttlefis, prawn,
ayam masak apa ntah aku dah lupa...sedap... marveles!
very nice.. RM33 ++


 abah enjoying his nasi campoq... yummy...


 hot latte with bepang..setengah orang panggil kacang tumbuk...
dia bagi gula, aku bantai la boh 2 sachet sekali..
manis giler daaaa
kesimpulannya, rase dulu baru boh gula..
menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian, kopi jadi manis



 ice blended Honey Mint..
ni sedap...


 share ngan mak combo chicken and beef
ada corn and mashed potato... sedap gak..
brapa eh.. dalam RM20++  la

perasan tak macik kat belakang yang pakai tudung kaler oren oren tuh..?
i think she's about my mom's age, tapi giler up-to-date fesyen dia..
maxi and tudung kaler oren... fashion nista gilos..
caya la makcik..
ooo.. dia pakai tongkat...




after that giler nye shopping spree ngan mak and abah..


1st stop, empire then to subang parade
last stop SACC


balik umah, adei mak.. semua orang pengsan kepenatan...lutut gegar

hehehehe


wish i can do more of this-eating and shopping and window shopping with them...
heaven!!


orait, salam and out!!




2 comments:

@tune® said...

LOL...bunyi raik n takabur harusla kan....part share² mmg patot..portion aku nengok tomak ninah sungguh!!

anyway..lame xjumpe deme...last mase ko kawen la..hahaha....

kem salam kt mereka...dr sahabat mu yg pernah lepak umah lu tatkala hati bergelora...wakakakaka

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...