Pages

Thursday, December 16, 2010

Tips Memasak dalam masa 5 minit.. Magic!!

Anda seorang ibu bekerja / bekerjaya/ dikerjakan ... ehem.. ehem..???

sila angkat tangan!!


Waktu bekerja anda sudah hampir 12 jam? Jadi anda hanya ada beberapa jam sahaja di rumah??


Anda stress apabila keluar berkerja waktu gelap (subuh) dan pulang dari kerja pon waktu gelap (maghrib)?
iyer.. iyer.. saya sangat stress


Badan terasa penat ya rabbi apabila pulang dari kerja anda terpaksa menyambung shift kepada ibu/suri rumah/isteri..?


Kain dalam bakul busuk sudah melimpah ruah sehingga kain bergelimpangan disekeliling bakul?


Baju di ampaian sudah 3 hari tak berangkat?
hmmm, yang ni teruk sangat.. baik jual jer baju tuh..


Baju/kain/lampin/baju anak/seluar kerja suami/sependa/bra menimbun ibarat Gunung Merapi mau meletop menunggu masa untuk dilipat...?


Dah la banyak kerja dirumah, datang lagi satu masalah negara/rumahtangga..


'Bang, malam ni kiter nak makan apa...?'


mana fikir nak makan apa, nak masak apa, bawang cukup ke tak, cabai ada lagi ker dalam peti ais,


tidakkkkkkkkkkkkkk...


penyelesaian -

1. 'hello vicudda.. saya nak order boley?
Daging masa merah untuk 2,
ikan masin goreng,
kangkung belacan..
jangan lupa sambal belacan yer abe...'


Settle masalah! tapi kalau macam ni tetiap hari boring dowhhhhh..


Saya ada satu lagi penyelesaian.......


tadddaaaaa........

*

*

*

*

*


SRI KULAI FROZEN FOOD


1st Microwavable Ready-to-eat Halal Food
- No preservatives
- No added MSG
- Biodegradable Packaging
*kalau derang tipoo.. then aku tipoo korang la..



the biodegradable packaging


terdapat pelbagai jenis masakan.. antaranya,


roasted chicken rice, chicken curry, coconut rice with chicken rendang (nasi lemak ayam rendang),
coconut rice with prawn sambal (nasi lemak sambal udang), crispy wantan, chinease style dumpling soup and many more...


RM wise..? ok la... affordable... nasi ayam tuh dalam RM5.90.. lebey kurang gitu-gitu je la harga dia..




sebelum masak tuh, agak horror la ghupe dia.. yer la, frozen kan..


masukkan dalam microwave selama 5 minit... then... makan...!!!


hot-hot mama sedang mengetest makanan.. nak jugak letak hot tuh kan..?!
sedap... sedap..


boley beli...


highly recommended for working mothers..
errr... untuk ibu/amma/mama/daddy/papa/appa sahaja ok..


jangan korang pegi sumbat kat baby plak nanti..


7 comments:

Little BlueBird said...

Mi....pesan kat kawan ko yang pakai tudung najjah..makan tu jangan gelojoh..malu la..da mak orang...Bole??

just me..ummi said...

hahaha... ok ok.. nanti aku pesan kat dia.. makan sopan skit, kalu tak orang tanak vote anak dia kat fb...

Fathiha Fadzli said...

papehal pun cashier sri kulai tu mmg macho melayan kerenah hot2 mama tersebut....haha

Azura Iznil said...

Oit try dim sum dia ..sodap!

~ As ~ said...

sabah takde benda alah ni. mcm dlm kapal pula rasanya kalau mkn, kan?

Ieda Al-Habsyi said...

sedappnyerrr! yumiieee :)

just me..ummi said...

fatihah - cashier tu akan lebey macho kalu banjer hot hot mama diatas.. hahaha.. kan?

kak zura - nanti bley try dim sum sesama kat depan eh

as- aah.. rase macam makan dalam air asia..

ieda - sedap.. give it a try dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...