Pages

Thursday, June 28, 2012

Mesin fotokopi manusia

Assamualaikum dear my lovely readers...


Hai korang... apa kabor? Maaf, lama dah tak menjengah blog ni...sejak budak bayi ni makin membesar, kehidupan aku semakin la bizzy nyer... Memula si budak bayi meragam.. lepas beliau diam, kakak nya pulak memerap.. belum nak baik memerap, si abang plak buat hal...


Serious aku memerlukan mesin fotokopi manusia, ataupon klon....


Rase bersalah bila melayan seorang budak bayi, dan terpaksa membiarkan 2 lagi kanak-kanak unattended...


Bile sang suami takder, kena la aku tidurkan ketiga-tiga nya..... 


Keadaannya macam ni... nenen - budak bayi hisap, tangan kanan - usap kepala Caca, then danial hanya tinggal keting/tulang kering untuk dipegang.... boleh korang bayangkan macam mana aku nyer position tido? dengan nak menjaga takut bebudak ni tersiku/tertendang budak bayi lagi....... boleh tak korang bayangkan...? boleh....? Akrobatik giler... tak ke sengal badan biler bangun....?


imagine kalau ada mesin fotokopi manusia.... sorang aku boleh jaga Danial, seorang aku lagi  sayang-menyayang Caca, sorang lagi untuk jaga budak bayi, seorang boleh pegi kerja mencari rezeki sesuap nasi, sorang lagi menguruskan hal-ehwal rumah tangga, sorang boleh jaga sang suami... termasuk teman makan, teman tidor, teman gi opis dan sebagainya.....


woohaaaaaaaaaaaaaa..................


cost effective sungguh seorang aku jadi nya........


nak lagi best, sorang jadi cikgu, sorang jadi retis, sorang jadi fashion designer.... perghhhhhhhh


kalau betul ada mesin fotokopi manusia, maka sah populasi manusia akan jadi berganda-ganda millionnya...


takpon jadi macam boboiboy... kuasa 3... bila time nak berganda, boleh guna kuasa.. dah habis guna bersatu balik...


huh...


verangan, merepek...


anyway, sape ada mesin tu? call aku eh....


k, bai




4 comments:

sheequeenzz said...

bila dah anak 3 baru blh beli mesin tu kot..jadik boboboylah senang:)jaga sorang satu

KhaiRin : anies said...

xpe penat.. byk pahala tu wooo...

nnt check email ya

Lady RaRa said...

sila contact doremon

Azura Iznil said...

I nak juga!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...