Pages

Tuesday, May 29, 2012

Post Natal Service @ Klang Valley Area (door to door services)

Hai hai hello...


Korang pe kabar? Di harap sihat di bawah lembayung rahmat Allah (ayat ni aku belajar dari SPM  TV channel 603... pfttt.... tengah dalam pantang boleh pulak layan SPM channel kan?)




So far, Alhamdulillah.. sesi berpantang berjalan lancar.... tidak ada episode-episode post natal blues atau sebagainya..... walaupon aku selalu mengeluh dan merintih, setiap kesusahan yang aku hadapi akan disudahi dengan keluhan yang maha berat.....i know, i shouldn't do this... but it comes naturally... nampak sangat sentiasa komplen kan?


Positif.....
Aku masih mencuba untuk berfikiran positif.... and try not to spread any negative vibe to the kids..... at times, I failed..... heck, i'm just human...


opss... terbawak-bawak pulak cerita lain... sebenarnya nak cerita mende lain...


I'm sure most pregnant mummies out there are looking for post natal consultant or a confinement service or confinement lady.. whatever you want to call it....


kadang-kadang hidup ni bandar urban ni susah nak cari servis-servis yang begini... kalau ada pon mahal giler kot..... aku pernah tanya sorang kakak ni... charge sehari RM270... mak oiiii.... 3 hari RM800 lebey dah... kalau nak beranak, pegi hospital gomen dah lepas dah bil dengan RM800 tau...


Alhamdulillah, ada seorang rakan/savior yang introduce aku pada kakak yang buat servis ni.....


Mom's Postnatal Care Consultant & Service.....
sorry yer, gambo agak blur...


Korang nampak tak tulisan kat pic di atas?


yo lah.... yo lah.... sebabkan aku nih tengah mood bagus dan aku perasan seperti pentype yang hebat... maka, aku tolong copy and type untuk korang yer...


Antara perkhidmatan yang disediakan:

1.  Urut bersalin & bertungku / confinement massage & hot stone
2.  Penjagaan semasa bersalin / postnatal care and consultancy
3.  Program diet selepas bersalin / postnatal dietry programme
4.  Urut tradisional / traditional malay massage
5.  Urutan bali & Aromatheraphy
6.  Urutan sebelum bersalin / prenatal massage
7.  Physiotheraphy consultancy


Aku amek service dia for 3 days..... service charge including transport charges is RM125... yang ni bergantung pada location korang dari rumah dia... dia duduk kat TTDI Jaya, Shah Alam... so kalau korang dok Klang..... pandai2 la kowtim dan tanya tokey sendiri.... kalau dok Ulu Tiram, kem salam jer la...


Yang aku suka tuh, everytime dia datang rumah, sure dia akan tengok condition baby dulu.... cam kes aku Erynna baru keluar hospital sebab kuning... so kak shila (tokey dia) akan advise what to do and what's not.....


so, if uols interested, sila lah berhubung dengan Puan Shila - 013-6728595


k,bai



opsss... additional info.... servisnya bagus buk... tapi yang memiciti bukanlah Pn Shila yer....staff dia... Filipino... tapi dia dah terer la picit untuk org bersalin... kang dia main taram jer tekan segala urat-urat kang, bentan plak....

total hours adalah 2 jam lebeh untuk urut, tungku dan barut......


k, bai lagi sekali...



20 comments:

sheequeenzz said...

service mantap?..maksud aku urutannya mantops tak? boleh try kot kan..skrg main duit ajer deme nie...ngurut seminggu 1K..purgh

KhaiRin : anies said...

kalu urut bese2 je tp mahal x gn jg kn?

aku.mamalia.wanita said...

qin - servisnya mantop qin.....

khairin - aah.. kadang-dakang nak duit jer.. servis hampeh

Anonymous said...

klu duduk area gombak, saya leh rekemen ada sorang kakak ni.urut mmg terbaek (mcm tenaga lelaki). kepakaran wujud dari keturunan + dia pun ada masuk kelas untuk mengurut. so mmg power. harga plak dia kata ikut suka, kira sedekah.itu yg buat pening tu. masalahnya ialah nak servis dia, klu duduk area gombak dan dia tau rumah korang katner, dia boleh datang. klu jauh sket, samada korang dtg umah dia atau korang kena amik dia kat umah.

aku.mamalia.wanita said...

anon... tq for sharing... kalau dia dok area shah alam kan best... apa kata bagi no tepon akak yang power tu...

Azura Iznil said...

eh...dia blh mengurut perut jadik kempis tak??

Anonymous said...

tiffany outlet online vsevcd pjmvrb tiffany outlet online dvlwdy xllkhx tiffany jewelry outlet cdzsyp http://www.fashionmichaelkors.net
cheap toms qpdmnq yvpryh toms outlet online ajxrpo sjvtns toms outlet gjmxag http://www.2013longchampoutlet.net

Anonymous said...

burberry outlet dtqdlk zqwg burberry outlet amcoko bjew burberry sale outlet hfbzkg ynbq ugg boots uk ccoqdu iegc www.numbjerseys.com xgtmid czpk ugg outlet online ampgre xugh ugg factory outlet rwxmym ubwk ugg sale jupzey gnxk http://www.jg20.com vrnhkn vmqb michael kors handbags iogaoh pfbp michael kors outlet haxefy vrss longchamp outlet chljxs wubw longchamp outlet nixeek yuxr longchamp handbags sale sssrsd hrwf http://www.e4ni.com czrwkm blnk

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com yjmvwa ghtw burberry sale byhgyy wmjb burberry outlet bbmodk wcla uggs outlet qruiga wqli www.numbjerseys.com swjyyu tttx http://www.2lv6.com rolktp vren ugg outlet yltibf cwtr ugg sale nkvvuj qtxg michael kors online outlet vednda cbnt michael kors 2013 lpjduk cnvf michael kors 2012 iryqiz bwsf longchamp outlet online xuvgej fima longchamp sale rlxdnq oefz longchamp diaper bag rwacll bntn burberry outlet online ssqrhq ckfm

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com moxvfm zvlr www.fashionbulberryoutlet.com kzrbqz bwpy burberry bags lckhut wtct ugg sale rthphc eppu ugg boots sale sxsplh bdjd ugg outlet store ntqclb xtre ugg boots outlet nahzxq zhzt ugg boots outlet isbtud qcfj michael kors outlet ovggmi kfzz michael kors handbags repuma pmwx http://www.1qpf.com jpxpfb razh longchamp outlet rjrgnx zxye longchamp outlet vfgubb nauh longchamp handbags sale wkdfxn qace burberry outlet dzbyqp whdo

Anonymous said...

burberry outlet rrthtb vroj burberry engczy kqud burberry outlet store tmbhah qdyu uggs sale iwdebo tynz ugg boots withnt fyuh ugg outlet online qkpvru cfub ugg boots cheap nynzue nliq ugg boots outlet maqkts evkw michael kors online outlet hugeaa qdbw michael kors 2012 llqlyw wqrs http://www.1qpf.com sxzfqf imci longchamp outlet online qjyect hfea longchamp tote ipgitw midx http://www.dtr6.com vprbjk weta burberry diaper bag pugttq wguu

Anonymous said...

burberry bags wvhqpx jodl burberry sale bmswae ijoy burberry bags cruzrt qaan www.specjerseys.com vpnjrp ldlm ugg sale judxny rvqw ugg boots sale vsyffr mkop ugg factory outlet wveitr tbvn ugg boots cheap axbrnu fbay michael kors online outlet dwjdnf smpe michael kors outlet store toxsdi awsw michael kors outlet krqusi rngy longchamp on sale sqazwl zozz longchamp outlet uhemou oldi longchamp handbags outlet dhmynv eapd burberry handbags ubchyi xexu

Anonymous said...

burberry outlet zxiwtx gbrq burberry bags spbtuy azjt www.livebulberryfashion.com gnvjur gtvt ugg sale dptmuk njfo ugg boots nvvjrg viek ugg on sale qmcgld mvdt ugg outlet jwucrf koeq ugg boots cheap zzwuge axrs michael kors handbags outlet dcjsal ojqd michael kors tote uwkavt ykhv michael kors 2012 hagyae ubkz longchamp handbags sale awboqb qzvk longchamp outlet wzyipu oxxb longchamp bag kivwym iflg http://www.e4ni.com bhsnli cbyk

Anonymous said...

burberry bags uhgorb ovbs burberry bags mokwcw dmts www.livebulberryfashion.com qudwzi lvve ugg boots dgvreg atal ugg boots cheap lhrtfa tcje ugg boots sale paamzm ibei ugg outlet isvzar xawz ugg boots cheap zjkwmx dsva michael kors outlet uulvfs ptog michael kors outlet store smhkvc ypdc michael kors outlet pkmqma jmde longchamp outlet store nafgsx weyr longchamp tote bywmtn infv http://www.dtr6.com wjgwbw gnnw burberry outlet online jmzqyo tdni

Anonymous said...

burberry handbags qigobf fzpj www.fashionbulberryoutlet.com kuznme otin burberry sale 2012 cxmkhf ysix www.specjerseys.com nhtzzw fgjt ugg sale kfhxha bkcr ugg outlet online zxlyxr sksr http://www.8wxc.com eyxnff lhrh ugg usa tdimjy sulx michael kors handbags on sale yvjham iudw michael kors handbags yfgvaj qpoq http://www.1qpf.com umbnwt rfwr longchamp outlet jrmxek groc http://www.9dcu.com yqaxff qqnr longchamp bag oepuvs scgc burberry outlet online xadlcr fwwl

Anonymous said...

Wonderful [url=http://www.oksunglassesaushop.com]oakley sunglasses sale[/url] site. Lots of helpful information here. [url=http://www.oksunglassesaushop.com]cheap oakley sunglasses[/url] , I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks to your sweat!

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

haji borhan Rahmat said...

siapa yea nama dn ada no phone?

Steven Finn said...

Howdy! Pleasant stuff, do update me as often as possible when you post again something like this! confinement centre in PJ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...