Pages

Thursday, May 17, 2012

Bukan senang jadi perempuan...... kadang-kadang aku teringin jadik lelaki.....


entry repost...
sekarang entry ini cocok banget sama gue....




Seriously..


This entry is stricly meant for GIRLS and WOMEN ONLY!!


kalau korang tu ada bird bird... jangan gatal-gatal nak bace...!!


If you are NOT a girl or a woman, kindly leave this space... unless if you are dreaming or longing to become a girl.. then u are welcome, i guess..


Reason being, i'm about to blog about... herm.. boobs..


Girls and boobs.. mother and boobs..


tetek, nenen, breast.. they are all the same...


this one opppsssssssssssssssss...... 2 'lil (or maybe not too liltle for some woman) organ are so significant with women...


masa aku zaman-zaman remaja/anak-anak dara.. zaman gedik-gedik hormon progesteron sedang dirembeskan dengan begitu hebatnya, aku mempunyai satu masalah...


i'm worried about my breast... rase cam selambak bak bak...


i can't wear tight shirt, otherwise memang obviously kan ...lepas tuh kena lari, masa time pendidikan jasmani... haa amek! boing boing boing... bergegar-gegar beb!  i just like to hide it.. aku pon tak paham kenapa.... malu ah ding dong kot!!
sib baik aku bersekolah di Methodist Girls School..


oh yeah, aku penah dengar orang kata, kalau nak membesarkan di bahagian buah di dada tu... makan la kentang .... aku memang suka makan kentang pon, but not for THAT reason la kan..


kismis pon boley.. ker aku tipu...? ntah.. apa kata korang try.. tapi, kalau bebudak tuh mungkin berkesan la kan.. kalau dah tua bangka tak payah la korang terpikir nak try makan.. buang karan beb.....


sebab tu kot buah di dada haku seberat 2 kg? heehehehe.. confident jer kan..?
tapi itu semua sudah jadi sejarah..


then, bila bercakap tentang ketika ' bulan mengambang' tu, sah-sah nenen akan sakit... rase macam nak pecah... tapi bukan semua orang ada masalah ni kan..?


haaa, tapi kalau time pregnant.. @ the early stage of preganancy,.... memang sakit giler... even terkena baju pon sakit..tang puting tu... tambah apabila tiba waktu 'terpaksa' melayan suami....


ouch..ouch...ouch.... sakit giler weiiii!!!!! tak teepoooo..!


tak abis lagi pengorbanan si tetek itu.....lepas bersalin, boley la pulak kena bengkak susu...... wohooooo... yang ni jangan main.. boleh jadik demam okay..!


the best pump for a mother is of course her child.. nyonyot... nyonyot...


pagi nyonyot.... tengah hari nyonyot... petang, malam...


pendek kata every 2 hourly activity ini berlangsung..... kalau baby girl then gap waktu menyonyot tu, panjang skit kot.. kalau baby boy, lagi la... asyik nak bergantung jer! 

dah la baby nyonyot, pastu kena pam lagi.. either guna elektrik pam, manual or pakai tangan...


kang tak pam, bengkak la nenen... pastu takkan ko nak bagi anak ko minum susu lembu padahal susu sendiri ada.. wat the hell kan?


pergh.... banyak giler la pengorbanan si tetek ni...


then, lepas semua episode menyonyot nih dah berkahir, anak ko dah besar...


tetiba kedengaran plak suara-suara ...


'eh, apsal tetek ko nampak jatuh hari ni...? ko pakai wired bra tak?'


' yang, dah tak mantap la yang....'


aduiii aiii... sentap haku...


pastu sendiri pegi mengadap cermin..tetiba ternampak bayang-bayang nenen nek wok...


uwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............


kiciwa!


pada yang baru beranak 1 tuh, maybe tak nampak sangat kelayutan tetek itu...


tapi kepada yang dah beranak 2...? 3....?


dah boleh main selak-selak dah tetek tuh... macam main selak langsir...


jangan tipu la wei, kalau ko dah beranak dua, tetek ko masih mantap cam anak dara...


hakkkeeetuihhhhh!!!


unless ko makan Payuda ker, JMD ker sapu segala cream mak nenek...
(pssst.. berkesan ker?)


korang tengok movie The Reader? Kate Winslet berlakon bogel-bogel then baring-baring... nampak ori nenen dia.. sebab biler baring, flat screen wa cakap lu... suspect sama perempuan itu.. ori, bukan bikin punya barang


dah la ko kena dikerjakan, ko kena pregnant, ko kena bagi susu tengah-tengah malam, nenen bangkak.. sakit giler nak mamp*, pastu dah abes pantang, ko kena gi kerja, ko kena pam susu kat opis, ko kena pikir camner nak jaga susu .. pastu ko dikerjakan lagi... pastu ko pregnant balik... pastu ko repeat balik cycle diatas...


kiter baru bercakap pasal pengorbanan ibu dan nenen-nya.. belum lagi pengorbanan yang lain-lain..


sigh...


okay lah...tuh jer...


entry merepek, mari makan kerepek...


Happy Mothers Day to all lovely mothers and their lovely breast!


chaiyok chaiyok pada sesiapa yang still breasfeed!





Some people, no matter how old they get, never lose their beauty - they merely move it from their faces into their hearts.  ~Martin Buxbaum

5 comments:

KhaiRin : anies said...

betul tu walaupun x de experience bengkak susu...btw betul ke bila da preg. saiz adik kite tu jd kecik berbanding sebelumnya?

erizlovect said...

wah!!!! saya akan lalui benda yg sama lepas ne.......huwaaaa....tak suka tetek bengkak.....tak tahan...sakit wooo......air susu menitik2...n bau sangat bucuk....tak suka!!!! huuuwaaaa.....

desperate mama said...

sangat setuju dan suka entri ini.... kesian kat breast kita...

Faizah Salleh said...

umang aku ade cara yg terbukti bagi tetek sama cam time anak dara!! ;)

aku.mamalia.wanita said...

khairin - saiz jadik kecik tu maybe.. tapi dia jadi layut tu pasti..

erizlovect - huhuhu... tengah mengharung air susu menitik2... memang tak best

paie - sila hupdate dan bagitau cara nya di blog ko.. terima kaseh.. ;>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...