Pages

Friday, February 10, 2012

For A Noble Cause

Bila aku baca jer posting ko a few days ago, I'm touched...


http://ryeaffan.blogspot.com/2012/02/aku-tak-tau-nak-letak-entry-ni-tajuk.html


Tab boleh aku bayangkan, keadaan baby yang baru lahir, jangan kata nak tido atas new baby crib, even setokin, barut, mintak telon pon tak ada... kesejukan baby... dah la rumah pon dah ibarat stor... lobang sana-sini...


Si abang-abang pon pakai baju lusuh yang kalau campak kat sungai pon boyer tembaga geli tengok... aku paling touching bila ko tulis, si abang bile tengok bedak, terus tanya 'mak boleh abang pakai bedak tak..?'


Bergenang air mata beb....


Insaf...


Syukur anak-anak aku lahir dalam keadaan yang sempurna..


Syukur aku mampu nak berikan yang terbaik dalam kemampuan aku bagi amanah-amanah yang Tuhan bagi pada aku...


LadyRaRa... apa yang ko buat ni memang sangat terpuji...bangga aku ko gunakan platform blog ko yang dah pemes tu for this noble cause... at least bagi kesedaran pada orang yang mcm aku tentang erti kesusahan orang lain..


Aku doakan ko tabah mental dan fizikal dan murah rezeki dunia dan akhirat demi nasib anak-anak kau dan anak-anak tu... dan aku tau ko buat semua ni bukan untuk dipuji...simply just because you are a mother...


tapi beb, if you r reading this, and i know u will...apa kata ko bagi details apa-apa yang patut... add ker, account no ker, takpon email add ko ker... aku rase nak nak gak membantu apa yang boleh....


terbayang anak aku kalau kat tempat budak-budak tuh... tak sanggup wey....

2 comments:

Lady RaRa said...

wajib ja la aku baca weyyy kalau hang update entry...

jgan puji aku sangat. satgi aku tetiba sayu sedih huduh rupa aku menangis wey. kahkah.

email aku nuraina.affan@gmail.com

Azura Iznil said...

mie...i nk join mana yg mmpu..nnti kasitau ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...