Pages

Tuesday, February 22, 2011

Cheery berry secara berjemaah? - part 2

okay, mari kita sambung bercerita-ceriti..


so, semua dah cheery berry secara berjemaah, danial jadi imam...maka secara automatik restroom/toilat/jamban dan jadi teman karib seiring dan sejalan..


bagi manusia kecik danial, pampers adalah teman sejati..


tetiba jer boley terkeluar bunyi macam ni at any time...


peeekkkkk... purrrrrr... pooootttttttttt... hahahaha..


bagi kaum ibu mungkin tak brapa nak geli sangat, bagi yang belum kawen, sila Ctrl+Alt+Delete bunyi diatas... kalau tak anda berkemungkinan muntah hijo..


berbalik kepada cerita, gi SJMC... jumpa Dr ni..





selain daripada masalah diarrhea, Danial juga lately ni selalu diserang Siti Hasmah astma...penyakit jemput-jemput semput-semput... especially kalau sejuk.. sian hero sorang ni...


so, nak menyetelkan 2 masalah sekali la ni..


Sementara menunggu turn, main-main... hiburkan budak kecik ni..






Then, pas jumpa Dr..then cam besa, danial kena nebulizer....



But just to share, a few do's and dont's

1. Kalau diarrhea tuh just started, boleh try bagi 'Smecta'.. ala, boley beli kat pharmacy jer, dalam RM1.20 kot satu sachet. Campur dalam air, then bagi budak minum.. tapi tak sedap.. so aku campur dalam susu..




2. If problem still persist after 24 hours, then bawa lah anak anda berjumpa Dr.

3. Strictly no dairy products for the child for the first 24 hour, otherwise the diarrhea could be worsen.

4. No Vitagen, or Milo also.

5. Lagi bagus kalau bagi makan bubur nasi dengan ikan goreng.

6. After 24 hours of no purging or diarrhea, boleh pelan-pelan bagi susu which is lactose free. Recommended brand is Mamil Gold Special Formula 'Lactose Free' or Pediasure - which is lactose free also. Tapi Mamil ni cam tasteless skit.. Danial x suke.. rugi RM45 dowhhh..

7. Make sure mummy and daddy wash your hand and your child's hand after every visit to the toilet, okay...


pastu aku pon gi amek ubat.. amek bil.....


Mak ooiiii... terkejut beruk .. RM624?? Adakah ini benar??  crazy pig! (direct translation = giler vavi)


perghhhhh... sib baik kompeni cover, kalu tak.. aku plak yang kena nebulizer... semput mak!!!!



ok dah.. bui bui





3 comments:

Fathiha Fadzli said...

bil yg sgt meriah..........hope imam danial recover fast ok! arini aunty plak yg MC sbb akit peyut gak...huhu.....

aku.mamalia.wanita said...

ooo... patutla tak nampak aunty hari ni kat opis..

eb ezrin2 said...

mak ai.... biar betik... eB pn semput dgr... hu2... kami kalo ke DEMC x der ler g2... best laks tuh... i lioke.... ;p

jenguk kembali... tq sudi singgah yer...
i polo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...