Pages

Friday, April 06, 2012

@ 34w




sajer gedik2 post gambor sendiri....

venue : jamban KL Hilton..
dress : Colorcyle Boutique

anyway, i've gained 9kg throughout this 34 weeks..

Dr kata am skinny and baby pon cam kecik skit...

baby is at approximately 2kg

pastu Dr. tu keluar statement

"small horse will produce small poney".... dengan erti kata lain, adakah dia mengutuk aku kuda?

hmmmmmmmmmmmm.......... cis!




Frequently Asked Question

1. Q : Eh, dah berapa bulan dah ni? -> kalau Melayu yang tanya
         Aiya, you punya pelut sudah besar wooo, bila mau belanak? - > kalau Cina yang tanya
     A : 8 bulan setengah -> jawapan kepada Melayu
          sudah 8 bulan lebey wooo.... sulah mau belanak-> jawapan kepada Cina


2. Q  : ni baby girl ke boy?
     A : gegirl.. so far la... Insyallah


3. Q :  ko bersalin normal ke operate?
    A : Operate


4. Q : erk... naper operate? Tak nak cuba bersalin normal ker?
    A : Bukan tak nak, tapi hari tuh kan operate jahit kat pangkal rahim, so kalau nak bersalin normal, Dr.
          akan bukak stich tu tak pakai bius... jadi cam menyerah diri hidup-hidup la... cam tak sanggup jer...
          So, baik operate jer.....


5. Q : eh, pusat ko terkeluar... (ni bukan Q, tapi S sebenarnya... S-statement)
   A  : aah... takper biarkan ajer pusat tu bermaharajalela...
         (ate, dah jenuh cover pon nak jugak terkeluar, so memang ditakdirkan kan la kan...jadi lantak
         kan ajer dia)


6. Q : isk, ngeri jer... Kenapa still datang opis lagi... cuti jer la... (Q yang ni sila sepatutnya selepas Q4)
    A : takper la, still larat lagi... tunggu dah 36w sok baru la cuti ....
         (sebenarnya dok rumah pon bukan dapat rest dengan kanak-kanak ribena... memerap lagi
         ada.. so baik g opis...) 


7. Q : Ayang ok? soklan ni sang suami akan tanya
    A : OK... (sometimes, although tak OK...)
          Tak OK... (sometimes , if  OK tapi saje nak attention... tapi dia akan reply balik..'OK'
          huk  aloh... tak ok pon dia jawap OK, so, baik takyah tanya kan...? grrrrrrrrr........)


Rase nak print & bawak merata2 so kalau ada yang tanya bleh aku soh dia refer jer kat print out ni... hahahaha...


but, kalau orang tak tanya pon tak best gak.... tak leh nak share story mory about being frequently pregnant....


ooo... ada 1 lagi soklan atau statement yang ala-ala meruntun jiwa


Q or S : eh, ko pregnant lagi? ko tiap-tiap tahun pregnant eh...?
A : Mana ada tiap-tiap tahun... anak aku yang paling kecik pon dah 3 tahun tau!!


Q : Adakah aku patut bagi penampor jepon jer kat dia?
A : Yer, aku patut!



3 comments:

KhaiRin : anies said...

depa tanya tu sbb depa caring..kalu x tanya, kite plak yg tertanya2..xde org nk amik berat kt aku ke? hehehe

aku.mamalia.wanita said...

ya btul... hahaha

sheequeenzz said...

paling sengal bila ko dah pakai maternity punya baju..pastuh ada orang tanya.."mengandung ke?"..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...