Pages

Friday, November 26, 2010

Innalillah...

My Sony Eriscon K660i is gone... kapushhh.. mati..dead.. illek poche..bye bye..

Punca kejadian : Menemankan anakanda Danial bermandi-manda kat kolam buatan sendiri..
Lokasi kejadian : porch rumah sendiri, Impiana 2, Alam Budiman.

Story line :


"Mama mama...jum.. macuk" .. kata Danial yang cuba memujuk mama nya masuk ke dalam kolam


"ok.. mama join eh.." sambil melabohkan bontot ke dalam kolam air


"ayah, mama dah basah ni.." saya berkata sambil dengan riang-rianya memercik-mercik ke arah ayah yang tengah mencuci kereta..

"eh, danial.. ada kumbang la..." sambil menangkap kumbang itu dan memasukkan ke dalam kolam tanpa rasa bersalah..


"see, beetle is swimming...." mama dan danial seronok tengok kumbang tuh terkapai-kapai


kemudian..............


arghhhh.........tidakkk......handphone ku berada dalam poket belakang.......aku lupa!!!!!!!!!!


di kolam inilah handphone ku menemui ajal!! d**n you little pool.. (Sendiri salah tak hengat!)


Macam mana aku boley lupa?


kot ye pon dah beranak dua so urat aku dah putus 3 (2 urat for baby boy and 1 urat for baby girl) --> macam banyak sangat guna nombor untuk cerita pasal urat-urat ni kan?.... tapi takkan la dah jadi pelupa macam mak nenek..


owh, I know..


Saya sudah menerima pembalasan Tuhan... kerana mendera/menyeksa kumbang tadi.. huhuhu.. immediately beb!!


arwah K660i.. mati di tempat kejadian

Saya tak bunuh kumbang tuh.. serious.. tak bunuh..saya letakkan kumbang tu kat tepi pool.. tapi kemungkinan dia terbunuh akibat banjir apabila bibik membuang air dalam pool tuh..


Anyway, saya menyesal.. tapi nasi dah jadi bubur, mari makan bubur itu.. 


Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian handphone mati dah..iyer saya tau.. bukannya phone canggih ala-ala BB atau iPhone4 atau ala-ala gappas.. but still.. saya nih bukanla seorang penge'cap' duit, kan?


Terpaksa beli phone baru.. gheee... that Blackberry Torch is really something.. don't ya think so, too? (ayat berangan...but i believe in the power of dreams!!)


ummi : awak kelihatan sangat hot, black.
bb : TQ ummi.. mari lah beli saya.. nanti awak akan kelihatan hot macam saya
ummi : baiklah..

9 comments:

nurshazura said...

ummang...tak tahan betul dialog ko ngan bb torch...hahahahahahaha

just me..ummi said...

zura, tu namanya ayat pembakar semangat untuk mengumpul duit tuh... hehehehe

maizan said...

Lawak la entry ni..

Fathiha Fadzli said...

darling..........i think its time to move forward wif bb (pesanan pd diri sendiri gak,heh)

just me..ummi said...

maizan - haip, g baca buku.. sempat lagi tgk blog
fatihah - jum join team BB hehehe

Azura Iznil said...

Haha..tak the power of dreams will come true this coming Dec..tak gitu?

just me..ummi said...

hehehe.. kak zura, tau takpe...muahahahah

cik EPAL said...

waa terus nak beli bb tuuuuuuuuuuu =)

just me..ummi said...

jum cik epal.. kiter reramai pakai bb torch (light)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...