Pages

Tuesday, October 26, 2010

Kisah Bubu dan demam

Aisya Qaisara Demam.. eh eh..tu bukan nama dia.. nama penuh dia Aisya Qaisara Amezan..Bukan Aisya Qaisara Demam.. Aku panggil dia Bubu, kadang-kadang adik...Ayah dia panggil Caca..

Bubu demam.. Sian dia




Started about a week ago.. Dah pegi klinik.. tapi hampeh la... ubat dia tak bagus.. tak effective langsung.. demam tak kebah, flu dia getting worst.. batuk sampai muntah-muntah..

Sian anak mama.. Mama sedey sangat bila tengok Bubu macam tu..

Until that Sunday evening, decided to take her to get a second opinion kat klinik lain plak...

Result?

Lagi hampeh..

Belum check abis lagi, dah come to conclusion anak aku pnemonia *bongoks btul*......Aduh! Sangat sakit hati bila berjumpa doktor-doktor sebegini.

Lepas tuh, pegi la Sime Darby Medical Centre.. huk aloh.. bapak la panjang nyer queue nak jumpa doktor. So, buat blood test.. Bubu memberikan kerjasama.. bagus Bubu..

Bila doktor check, Bubu kena amek nebulizer.. Nebulizers, or "breathing machines," as they are often referred to by doctors, are devices that allow you to aerosolize liquid asthma medication and inhale it directly into your lungs as a mist...atau dengan ayat mudahnya, amek gas.. Bubu's lung is congested due to phlegm@kahak, dia bukan pesakit astma tau..

Now, she's crancky.. Dah letih agaknya sebab lama menunggu..

video
Sila sengetkan kepala untuk menghayati video ini.. maaf, saya hanya amatur



*Flashback*

Teringat plak masa Danial kecik-kecik.. pon kena buat treatment nih gak..tapi sebagai lelaki yang macho dan gagah, he's more relaxed throughout the treatment..



29 November 2008..

bahagia di samping tong gas

*abis flashback*

Okey, dah settle dah Bubu nyer treatment, dia tido ternganga

ooppsss.. kaki saper la yang banyak bulu tu..? huhuhu...


Now, Bubu much better... Alhamdulillah

2 comments:

Darkbatman said...

comelnyee dia. hopefully cptla dia sembuh..cute biler dia tdo..

Aku.... said...

tq darkbatman.. Alhamdulillah, she's ok now

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...