Pages

Friday, December 30, 2011

Xmas celebration and New year....

Salam readers...


Rasenya ibarat dah bertahun lamanya tak mencoretkan sebarang dua kata dalam blog yang tak seberapa ni...


December 2011.... Banyak sungguh dugaan yang aku and family hadapi dalam bulan terakhir tahun ini...


Hospital dah umpama rumah kedua... Lepas satu-satu penyakit datang hinggap... Lepas sorang-sorang....


Memula aku sekadar demam biasa... Batuk2 manja sekali-sekala... Then, aku rase badan aku semakin weak... Ingat kot faktor pembawakan baby takpun faktor dimamah usia... So, lepas makan panadol & antibiotik barang sepapan dua... Aku buat derq jer la kan... Taknak la ikutkan sangat perasaan dan badan yang tak larat...


Then, tetiba demam aku strike lagi... Kali ni spike gila2 tinggi temperature... Aku pon rase badan aku semakin kureng hidrasi nya....


Lepas buat xray, blood test segala bagai test, rupanya aku pneumonia... Huh!tak pasal2... Mana dapat virus tu pon tatau!


Ate, bermula la episode masuk hospital... Dapat percutian 4d3n... Discharge hari rabu tengah hari... 4 hari 3 malam la aku tak jumpa kanak2ribena yang 2 orang tuh... Rindu woooo... Walaupon aman dan damai tanpa diaorang, tapi dah namanya pon mama kan...


Sampai je umah, danial macam biasa... Caca tetiba jadi lembik.... Bibik kata dia dah muntah 6 kali....


Mak...i panik!

Terus bawak g klinik depan rumah... Dr tuh kata caca dah lemah sangat, so dia refer g hospital..... Ayoyoyo......


Packing apa yang patut, terus la bawak caca g emergency hospital.... Amek kau... Berkampung aku kat spital....


Suspect food poisoning.... Ntah ler... Nak buat macam mana kan... Dah mak dia pon kat spital... Ntah apa ntah manusia kecik ni makan masuk mulut dia...


Anyway, aku still kat hospital... Condition caca still belum berubah.... Demam panas and cherry berry sesikit... Hopefully tak la aku celebrate new year kat spital ni... Tak lalu nak dok sini dah...


Apa pun, ini semua dugaan Allah... Sikit je baru dia uji aku and family... Sedangkan Dhia, macam2 ujian dia kena... Hahaha... Tak pasal2 masuk citer Tentang Dhia....


Semoga 2012, be a better year for all of us.. Better health and iman...


Take care peeps..... Muah muahs.....




-

3 comments:

eB ezrin said...

insyaallah, kityer doakan samer2 yer. tc :)

fuzi said...
This comment has been removed by the author.
fuzi said...

alah, aku terdelete pulak previous comment.

but, what i meant to say is :

1. Drink lots of plain water!
2. Jgn lupa Vits & Supplement for baby & urself!
3. Healthy food intake!

time pregnant adam dulu, although dgn drama2 pun i still put importance in vits & supplements.

aku syg kwn aku nih, so a lil reminder okeh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...